Μπαρτσελόνα: Σκέψεις για αποδέσμευση του Πικέ!

Μερίδα ανθρώπων της Μπαρτσελόνα κάνει σκέψεις για αποδέσμευση του Ζεράρ Πικέ από το ρόστερ, προκειμένου να εξοικονομηθούν χρήματα για την απόκτηση νεότερων ποδοσφαιριστών.

Μπαρτσελόνα: Σκέψεις για αποδέσμευση του Πικέ!

Δεν είναι λίγες πλέον οι... φωνές στις τάξεις της Μπαρτσελόνα που κάνουν λόγο για ανάγκη αποχώρησης του Ζεράρ Πικέ από το έμψυχο δυναμικό της ομάδας, με τους λόγους να είναι τόσο αγωνιστικοί όσο και εξωαγωνιστικοί.

Αφενός ο 35χρονος άσος έχει απασχολήσει ουκ ολίγες φορές την επικαιρότητα για λόγους που δεν έχουν να κάνουν με το ποδόσφαιρο, με πιο πρόσφατη περίπτωση τον πολύκροτο χωρισμό του με τη Σακίρα ύστερα από σχέση 12 ετών.

Αφετέρου, η προχωρημένη ηλικία του, αλλά και το γεγονός ότι λαμβάνει 19 εκατομμύρια τον χρόνο, κατά κάποιους τον καθιστούν βάρος στην ομάδα, ιδίως στην τρέχουσα περίοδο όπου η Μπάρτσα βρίσκεται σε οικονομική κρίση.

Για όλα τα παραπάνω, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ισπανικής «As» αρκετοί στον σύλλογο κάνουν σκέψεις αποδέσμευσης του έμπειρου κεντρικού αμυντικού, προκειμένου να εξοικονομηθούν χρήματα για την απόκτηση νεότερων ποδοσφαιριστών.

Βέβαια, υπάρχει ένα μεγάλο «αλλά» στην όλη υπόθεση. Το όνομα του Πικέ είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με την Μπαρτσελόνα, με τον 35χρονο μπακ να θεωρείται ήδη ένας εκ των θρύλων του συλλόγου και φυσικά να είναι ιδιαίτερα δημοφιλής στον φίλαθλο κόσμο των «μπλαουγκράνα».

Γι' αυτό ακριβώς θεωρείται απίθανο να τεθεί επίσημα θέμα αποχώρησής του από τη διοίκηση της Μπαρτσελόνα. Ωστόσο, κάποιοι στην ομάδα ευελπιστούν πως ίσως το πράξει ο ίδιος ο παίκτης, ο οποίος στο παρελθόν είχε δηλώσει πως θα αποχωρούσε οικειοθελώς εφόσον συνειδητοποιούσε ότι αποτελεί πρόβλημα...