Ο Σάουθγκεϊτ εφιστά την προσοχή των Άγγλων οπαδών που θα βρεθούν στη Γερμανία

Ο Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ, προέτρεψε τους ταξιδιώτες φιλάθλους, να προσέξουν την συμπεριφορά τους, όταν τα «Τρία Λιοντάρια» αντιμετωπίσουν την Γερμανία στο Μόναχο την Τρίτη (7/6), τονίζοντας ότι οι ενέργειές τους, θα μπορούσαν να έχουν αρνητικό αντίκτυπο στην ομάδα.

Ο Σάουθγκεϊτ εφιστά την προσοχή των Άγγλων οπαδών που θα βρεθούν στη Γερμανία

Οι παράγοντες της αγγλικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας (FA), φέρονται να ανησυχούν, ότι ο αγώνας του Nations League, που θεωρείται ο πρώτος σημαντικός εκτός έδρας αγώνας της Αγγλίας εδώ και τέσσερα χρόνια, θα μπορούσε να προκαλέσει συγκρούσεις μεταξύ των οπαδών των δύο πλευρών.

Η προηγούμενη επίσκεψη της Αγγλίας στην Γερμανία, το 2017, είχε ως αποτέλεσμα η FA να καταδικάσει την συμπεριφορά ορισμένων οπαδών, οι οποίοι εθεάθησαν να προβαίνουν σε ναζιστικούς χαιρετισμούς.

«Το προσωπικό εργάζεται σε πράγματα εκτός του βασικού μέρους της εργασίας του. Ντρέπεσαι όταν το ακούς, γιατί ξέρεις ότι είναι μια αντιπροσώπευση της χώρας σου», είπε ο Αγγλος ομοσπονδιακός προπονητής, μιλώντας στους δημοσιογράφους και πρόσθεσε: «Εχουμε πάντα επίγνωση αυτού και νομίζω ότι μπορούμε να δώσουμε μόνο τα σωστά μηνύματα».

Υπενθυμίζεται, ότι ο αγώνας της Αγγλίας με την Ιταλία στο Molineux, το ερχόμενο Σάββατο, θα διεξαχθεί χωρίς φιλάθλους ως τιμωρία για τις ταραχές που «στιγμάτισαν» τον τελικό του Euro 2020, μεταξύ των δύο ομάδων, τον περασμένο Ιούλιο.

«Νομίζω ότι γνωρίζουμε, πως τα φώτα της δημοσιότητας θα είναι στραμμένα εδώ, οπότε θέλουμε να φύγουμε μιλώντας για μια λαμπρή βραδιά, καλό ποδόσφαιρο και μια εκπληκτική ατμόσφαιρα», επεσήμανε ο Σάουθγκεϊτ.

Η ήττα της Αγγλίας με 1-0 από την Ουγγαρία στη Βουδαπέστη, την περασμένη εβδομάδα, έπρεπε να γίνει κεκλεισμένων των θυρών, επειδή οι γηπεδούχοι τιμωρήθηκαν για επαναλαμβανόμενη ρατσιστική συμπεριφορά οπαδών τους, αλλά παιδιά, συνοδευόμενα από έναν ενήλικα, επετράπη να παρευρεθούν στις εξέδρες, λόγω κενού στους κανονισμούς.