Ουκρανία: Έγκριση Ζελένσκι για επανέναρξη των ποδοσφαιρικών πρωταθλημάτων τον Αύγουστο!

Παρότι οι πολεμικές συγκρούσεις συνεχίζονται και μόλις σήμερα βομβαρδίστηκε (μετά από ημέρες...) το Κιέβο ο, Ουκρανός Πρόεδρος, Ζελένσκι ενέκρινε την επανέναρξη των ποδοσφαιρικών πρωταθλημάτων τον Αύγουστο!

Ουκρανία: Έγκριση Ζελένσκι για επανέναρξη των ποδοσφαιρικών πρωταθλημάτων τον Αύγουστο!

Παρότι το 20% της χώρας του είναι υπό ρωσική κατοχή, παρότι το Κίεβο βομβαρδίστηκε από Ρωσικά πυρά (μετά από καιρό...) την Κυριακή (05/06) ο Ουκρανός πρόεδρος, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, έδωσε την έγκριση του ώστε ώστε τα πρωταθλήματα ποδοσφαίρου στη χώρα να αρχίσουν, εκ νέου, τον προσεχή Αύγουστο!

«Μίλησα στον πρόεδρό μας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, για τη μεγάλη ισχύ του ποδοσφαίρου στο να βοηθάει τον κόσμο να σκέφτεται το μέλλον, επειδή όλοι τώρα έχουν εστιάσει στον πόλεμο. Γι' αυτό λάβαμε την απόφαση με τον πρόεδρο να αρχίσουμε ξανά το ουκρανικό πρωτάθλημα τον Αύγουστο», εξήγησε στο Associated Press, ο πρόεδρος της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας της χώρας, Αντρέι Παβέλκο.

Σύμφωνα με το σχεδιασμό, θα αρχίσουν οι πρώτες τρεις κατηγορίες του πρωταθλήματος ανδρών, καθώς και η πρώτη του πρωταθλήματος γυναικών.

«Όλα τα πρωταθλήματα θα αρχίσουν τον Αύγουστο. Η απόφαση λήφθηκε από τον πρόεδρο της Ουκρανίας».

Ο Παβέλκο συναντήθηκε με τον Ζελένσκι πριν αναχωρήσει για τη Γλασκώβη, όπου η εθνική Ουκρανίας αντιμετώπιζε τη Σκωτία για τα μπαράζ του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2022.

Κατόπιν, συναντήθηκε με τον πρόεδρο της FIFA, Τζιάνι Ινφαντίνο, και τον ομόλογό του της UEFA, Αλεκσάντερ Τσέφεριν.

«Τους ενημέρωσα ότι θα αρχίσουμε τα πρωταθλήματα εν μέσω πολέμου στην Ουκρανία, με τις βόμβες και θέλουμε τη στήριξή τους. Συζητούμε τις λεπτομέρειες».

Η σεζόν στην πρώτη κατηγορία των ανδρών διεκόπη στη 18η αγωνιστική, τον περασμένο Φεβρουάριο, με την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία. Δεν απονεμήθηκε τίτλος, όμως η ομοσπονδία απένειμε τα ευρωπαϊκά «εισιτήρια» ανάλογα με τις θέσεις που κατείχαν οι ομάδες στην κορυφή της βαθμολογίας κατά τη διακοπή.