Γκατούζο: «Δεν είμαι ρατσιστής»

Οι οπαδοί της Βαλένθια προσπαθούν να χαλάσουν τη συμφωνία με τον Τζενάρο Γκατούζο και εκείνος σε συνέντευξη του προσπάθησε να εξηγήσει ότι οι παλαιότερες δηλώσεις του παρερμηνεύτηκαν.

Γκατούζο: «Δεν είμαι ρατσιστής»

Η διοίκηση της Βαλένθια έχει συμφωνήσει να αναλάβει την τεχνική ηγεσία του κλαμπ ο Τζενάρο Γκατούζο. Η συγκεκριμένη είδηση, ωστόσο δεν άρεσε στον κόσμο της ομάδας που στα social media έχει εναντιωθεί στην απόφαση να καθίσει στον πάγκο ο Ιταλός προπονητής. Αφορμή γι’ αυτές τις αντιδράσεις έχουν σταθεί κάποιες παλαιότερες δηλώσεις του Γκατούζο, οι οποίες είχαν χαρακτηριστεί ρατσιστικές και ομοφοβικές.

Ο 44χρονος προπονητής, ωστόσο μίλησε στην Gazzetta dello Sport και εξήγησε πως τα λόγια του παρεξηγήθηκαν.

«Η ιστορία μιλάει από μόνη της. Είμαι ρατσιστής; Είμαι ομοφοβικός; Είμαι ξενοφοβικός; Είμαι σεξιστής; Έχουμε τρελαθεί; Είναι ώρα να ηρεμήσετε.

Είμαι ρατσιστής; Τότε γιατί πήρα τον Μπακαγιόκο όταν ήμουν στη Νάπολι; Δεν είχα ποτέ τίποτα εναντίον μαύρων παικτών, πολλοί από τους οποίους ήταν συμπαίκτες και φίλοι μου.

Έχω χτίσει την καριέρα μου με σκληρή δουλειά, αφοσίωση και ιδρώτα. Κανείς δεν μου έχει χάρισε τίποτα. Και δεν θα επιτρέψω πλέον σε κανέναν, με αυτές τις τρομερές κατηγορίες να εμποδίσει τη δουλειά μου», ανέφερε ο Τζενάρο Γκατούζο.