Το «θερμό» καλοκαίρι της Λίβερπουλ

Η φετινή αγωνιστική περίοδος ολοκληρώθηκε για τη Λίβερπουλ με ανάμικτα συναισθήματα. 

Το «θερμό» καλοκαίρι της Λίβερπουλ

Ναι μεν οι «κόκκινοι» έφτασαν στο νταμπλ στην Αγγλία με το Λιγκ Καπ και το Κύπελλο, ωστόσο δεν ευτύχησαν να πανηγυρίσουν την κατάκτηση του πρωταθλήματος και του Τσάμπιονς Λιγκ, για να πάρουν και τις τέσσερις κούπες στη σεζόν. Και η πικρία που τους αφήνει είναι ότι έφτασαν μία ανάσα από το να πετύχουν αυτό που ουδέποτε στο παρελθόν έχει καταφέρει άλλη ομάδα στο Νησί.

Άπαντες στην ομάδα του Μέρσεϊσαϊντ κοιτούν πλέον τη νέα σεζόν και την προσπάθεια που θα καταβάλει ο σύλλογος για να φτάσει σε ακόμα περισσότερες επιτυχίες. Το φετινό καλοκαίρι, όμως, θα είναι «θερμό» για την ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ και τα ανοιχτά μέτωπα που έχει να αντιμετωπίσει ο Γερμανός είναι πολλά και κομβικά για την «επόμενη μέρα» στην ομάδα. Και, πρώτα απ’ όλα, με το ενδεχόμενο της διάλυσης μιας επιθετικής τριάδας που τα τελευταία χρόνια σκορπούσε τον… πανικό στις αντίπαλες άμυνες.

Ο Σαντιό Μανέ εμφανίζεται αποφασισμένος να αλλάξει παραστάσεις και να ανοίξει νέο κεφάλαιο στην ποδοσφαιρική του καριέρα με την αποχώρησή του από το «Άνφιλντ» και τη μετακίνησή του σε άλλη ομάδα. Το «αντίο» του Σενεγαλέζου θα είναι ένα σημαντικό πλήγμα για την επίθεση των «κόκκινων», αν αναλογιστεί κανείς την προσφορά του σε αυτήν. Αυτό όμως δεν είναι και το μοναδικό θέμα που απασχολεί τον σύλλογο, καθώς υπάρχει παράλληλα και η περίπτωση του Μοχάμεντ Σαλάχ, που ακόμα δεν έχει ανανεώσει το συμβόλαιό του και το μέλλον του παραμένει αμφίβολο ενόψει της νέας περιόδου. Δύο παίκτες που πέτυχαν μαζί 47 γκολ τη σεζόν που ολοκληρώθηκε και που είχαν τεράστια συμβολή στις επιτυχίες των «κόκκινων» από τη μέρα που εντάχθηκαν στο δυναμικό τους. Η ενδεχόμενη αποχώρηση των δύο άσων δεν θα είναι απαραίτητα και καταστροφική για τη Λίβερπουλ. Το σημαντικό όμως για τον σύλλογο είναι να βρει τους κατάλληλους αντικαταστάτες έτσι ώστε, ακόμα κι αν αποτελέσει παρελθόν ένας εκ των δύο ή αμφότεροι, να καλυφθούν άμεσα τα κενά.

Η οικονομική υπέρβαση από τη διοίκηση ίσως είναι απαραίτητη φέτος και το μεγάλο στοίχημα για τον Κλοπ θα είναι η απόκτηση παικτών που να μπορούν να προσφέρουν άμεσα και να «κουμπώσουν» στο σύστημά του, όπως έγινε με την περίπτωση του Λουίς Ντίας. Κάποια στιγμή η γραμμή κρούσης της Λίβερπουλ θα χρειαζόταν… φρεσκάρισμα και αυτό το καλοκαίρι ίσως είναι πλέον η περίοδος για νέα πρόσωπα και αλλαγές. Πέρα όμως από την επίθεση, η Λίβερπουλ θα κληθεί να ενισχύσει το δυναμικό της και σε άλλες θέσεις του ρόστερ της, όπως τη μεσαία γραμμή και την άμυνα.

Το σημαντικό είναι να γίνουν οι σωστές επιλογές το φετινό καλοκαίρι, ώστε η ομάδα να συνεχίσει να αναπτύσσεται, να παραμείνει διεκδικήτρια στις διοργανώσεις στις οποίες μετέχει και να μην αρχίσει να κάνει βήματα προς τα πίσω. Το επόμενο διάστημα αναμένεται να κριθούν πολλά στον σύλλογο και μένει να φανεί αν οι «κόκκινοι» θα βρουν τελικά τις λύσεις στα πολλά μέτωπα που παραμένουν ανοιχτά. Η Μάντσεστερ Σίτι ήδη απέκτησε τον Έρλινγκ Χάαλαντ για τη νέα σεζόν. Μένει να δούμε τι απαντήσεις έχει να δώσει και η Λίβερπουλ…