Η Σπόρτινγκ πλήρωσε 10.000.000€ για το 50% του Βινάγκρε

Ο Ρούμπεν Βινάγκρε που πέρασε και δεν ακούμπησε στον Ολυμπιακό ανάγκασε τη Σπόρτινγκ Λισαβόνας να πληρώσει 10.000.000€ για το 50% των δικαιωμάτων του.

Η Σπόρτινγκ πλήρωσε 10.000.000€ για το 50% του Βινάγκρε

Έχει αποδειχτεί πολλές φορές στο παρελθόν ότι οι μεταγραφές κρύβουν εκπλήξεις. Ποτέ κανείς δεν μπορεί να βάλει το χέρι του στη φωτιά για τους παίκτες και κατά πόσο θα ταιριάξουν σε μία ομάδα. Τρανό παράδειγμα ο Ρούμπεν Βινάγκρε, τον οποίο απέκτησε ο Ολυμπιακός το καλοκαίρι του 2020.

Ίσως ελάχιστοι να τον θυμούνται, αλλά και αυτοί που τον θυμούνται τον έχουν στο μυαλό τους ως έναν ποδοσφαιριστή που ήρθε στην Ελλάδα με μεγάλα λόγια, αλλά απέτυχε. Τον Πορτογάλο μπακ τον είχε πάρει τότε ο Ολυμπιακός με τη μορφή του δανεισμού από τη Γουλβς. Η οψιόν αγοράς που είχε μπει σε εκείνη τη συμφωνία ήταν απαγορευτική για τα ελληνικά δεδομένα. Οι Πειραιώτες θα έπρεπε να πληρώσουν 19.000.000€ στους Άγγλους εάν αποφάσιζαν να τον κάνουν δικό τους.

Ο Βινάγκρε ποτέ δεν ήρθε στη χώρα μας με την καρδιά του και αυτό βγήκε και στην πράξη. Έκανε μόλις 4 συμμετοχές, μεγάλο διάστημα το πέρασε στην πατρίδα του για αποθεραπείες και τελικά τον Δεκέμβριο έγινε διακοπή του δανεισμού του και πήγε στη Φαμαλικάο.

Τη σεζόν που ολοκληρώθηκε ο Βινάγκρε έπαιξε με τη μορφή του δανεισμού από τη Γουλβς στη Σπόρτινγκ Λισαβόνας. Με τη φανέλα των "λιονταριών" έκανε 18 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις με δύο ασίστ. Τελικά η Σπόρτινγκ ενεργοποίησε την οψιόν αγοράς πληρώνοντας 10.000.000€ στη Γουλβς για το 50% των δικαιωμάτων του.