Έτη φωτός μπροστά ο Ολυμπιακός στην Ευρώπη!

Οι αριθμοί είναι αμείλικτοι: ο Ολυμπιακός έχει κατακτήσει τα τελευταία δέκα χρόνια τόσους βαθμούς όσους όλες οι άλλες ελληνικές ομάδες μαζί!

Έτη φωτός μπροστά ο Ολυμπιακός στην Ευρώπη!

Η άνοδος της Ελλάδας στην 14η θέση μετά τις επιτυχίες στα προκριματικά των ΠΑΟΚ και ΑΕΚ, αλλά και την νίκη του Ολυμπιακού επί της Λουκέρνης, δίνουν μια ελπίδα επανόδου της Ελλάδας σε «προνόμια» όσον αφορά στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Εάν μάλιστα προχωρήσουν και στους ομίλους, τότε τα πράγματα θα είναι ακόμα καλύτερα. Και είναι θετικό να δίνουν και άλλες ομάδες της Ελλάδας βαθμούς και όχι μόνο ο Ολυμπιακός, όπως συμβαίνει τα τελευταία χρόνια.

Διότι δικαίως χαίρονται και πανηγυρίζουν τώρα οι οπαδοί ταν άλλων ομάδων, αλλά η πραγματικότητα παραμένει ότι ο Ολυμπιακός είναι πολύ πιο μπροστά στη βαθμοσυγκομιδή από όλους στην Ευρώπη.

Και την τελευταία δεκαετία έχει προσφέρει στη χώρα μας σχεδόν τους μισούς βαθμούς από τους συνολικούς. Έχει με άλλα λόγια κατακτήσει τόσους βαθμούς όσους όλες οι ομάδες μαζί!

Ο Ολυμπιακός έχει πάρει 99.000 πόντους στη βαθμολογία της UEFA τα τελευταία 10 χρόνια, ακολουθεί ο ΠΑΟΚ με 54.500 βαθμούς, η ΑΕΚ με 23.000 βαθμούς και πιο πίσω ο Αστέρας με 11.500 και ο Ατρόμητος με 7.000.

Αυτά για να μπαίνουν κάποια πράγματα στη θέση τους, όσον αφορά σε σχόλια για λόγους που το ελληνικό ποδόσφαιρο έχει φτάσει σε σημείο να δίνει τόσα πολλά προκριματικά για να δει τις ομάδες στους ομίλους. Και όταν δίνει μόνο ο ένας βαθμούς είναι λογικό να συμβαίνει κάτι τέτοιο. Αν δίνουν όλοι, η κατάσταση μπορεί να βελτιωθεί, όπως ήδη βελτιώνεται...