Ξανά στο Σαμπιονά η Οσέρ, υποβιβάστηκε η Σεντ Ετιέν

Η Οσέρ κέρδισε 5-4 στα πέναλτι τη Σεντ Ετιέν στη ρεβάνς του «Ζοφρουά-Γκισάρ» και εξασφάλισε την άνοδό της στα «σαλόνια» της Ligue 1. Στο 1-1 ολοκληρώθηκε το 90λεπτο και η παράταση. Υποβιβάστηκαν οι «στεφανουά», χάος στο φινάλε με εισβολή φιλάθλων των «πρασίνων» στον αγωνιστικό χώρο.

Ξανά στο Σαμπιονά η Οσέρ, υποβιβάστηκε η Σεντ Ετιέν

Πραγματικότητα έγινε το όνειρο της Οσέρ για άνοδο στα μεγάλα «σαλόνια» του γαλλικού πρωταθλήματος. Οι «Διπλωμάτες» κέρδισαν 2-1 στα πέναλτι τη Σεντ Ετιέν (έπειτα από το ισόπαλο 1-1 της κανονικής διάρκειας και της παράτασης) στη ρεβάνς του «Ζοφρουά-Γκισάρ» για τα μπαράζ και εξασφάλισαν έτσι την παρουσία τους στη Ligue 1 της νέας περιόδου.

Αντίθετα, οι «στεφανουά» με το αποτέλεσμα αυτό υποβιβάστηκαν στη Ligue 2 και την επόμενη περίοδο θα ξεκινήσουν πλέον την προσπάθειά τους για να επιστρέψουν στο Σαμπιονά.

Το 1-1 του πρώτου αγώνα στο «Σταντ ντε λ'Αμπέ-Ντεσάν» είχε αφήσει ανοιχτούς λογαριασμούς για τις δύο ομάδες. Όπως αποδείχτηκε όμως και το 90λεπτο της ρεβάνς του «Ζοφρουά-Γκισάρ» έμελλε να ολοκληρωθεί με το ίδιο σκορ (1-1).

Έπειτα από ένα «στείρο» πρώτο 45λεπτο, η Οσέρ «πάγωσε» την έδρα της Σεντ Ετιέν, καθώς στο 51’ έφτασε στο 0-1 με το τέρμα που σημείωσε ο Χάμζα Σάκι. Οι «στεφανουά» ισοφάρισαν στο 77’ με το τέρμα του Μαντί Καμαρά και το 1-1 έμεινε ως το φινάλε, με τις δύο ομάδες να οδηγούνται στην παράταση. Ο επιπλέον χρόνος δεν ανέδειξε νικητή και έτσι οι δύο ομάδες κλήθηκαν να λύσουν την διαφορές τους στη «ρώσικη ρουλέτα» των πέναλτι.

Στα πέναλτι μοιραίος παίκτης της Σεντ Ετιέν ήταν ο Ριάντ Μπουντεμπούζ που δεν κατάφερε να σκοράρει κόντρα στον αντίπαλο γκολκίπερ και η Οσέρ πήρε τη νίκη με 5-4 που της χάρισε και την άνοδο. Αμέσως μετά το φινάλε ακολούθησαν σκηνές χάους στο γήπεδο.

Οι οπαδοί της Σεντ Ετιέν μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο και ξεκίνησαν τα επεισόδια, καθώς επιτέθηκαν στους παίκτες της Οσέρ που έτρεχαν στα αποδυτήρια για να γλιτώσουν, ενώ πέταξαν φωτοβολίδες τόσο στην αντίπαλη κερκίδα όσο και στο σημείο που βρισκόταν η αστυνομία.

Υπενθυμίζεται ότι η Σεντ Ετιέν τερμάτισε τη φετινή σεζόν στην 18η θέση του βαθμολογικού πίνακα του Σαμπιονά, με αποτέλεσμα να οδηγηθεί σε μπαράζ παραμονής, ενώ η Οσέρ έφτασε ως εδώ μέσω των πλέι-οφ της δεύτερης κατηγορίας του γαλλικού πρωταθλήματος.