«Αφεντικό» της Μαδρίτης η Ατλέτικο (vid)!

Με εκπληκτικό ντεμαράζ στην παράταση οι «ροχιμπλάνκος» σκόρπισαν τη Ρεάλ 4-2 και σήκωσαν το Σούπερ Καπ της UEFA. Δείτε όλα τα γκολ από τη σπουδαία αναμέτρηση.

«Αφεντικό» της Μαδρίτης η Ατλέτικο (vid)!

Παρότι ήταν πίσω στο σκορ μέχρι το 80', η Ατλέτικο αρχικά ισοφάρισε με τον Ντιέγκο Κόστα και ακολούθως με εκπληκτικό ντεμαράζ στην παράταση σκόρπισε τη Ρεάλ με σκορ 4-2 και σήκωσε το Σούπερ Καπ της UEFA, ούσα «αφεντικό» της Μαδρίτης!

Καλά - καλά δεν ξεκίνησε η αναμέτρηση οι «κολτσονέρος» πανηγύρισαν εντυπωσιακό γκολ. Ο Γκοντίν έβγαλε βαθιά μπαλιά πίσω από τη μεγάλη περιοχή,ο Ντιέγκο Κόστα πήρε την κεφαλιά από τον Σέρχιο Ράμος και ουσιαστικά τροφοδότησε τον εαυτό του.

Ο Βαράν έσπευσε στο μαρκάρισμα του Ισπανοβραζιλιάνου, ο οποίος έκανε νέα κεφαλιά και ξέφυγε με πορεία διαγώνια προς το τέρμα. Η τρίτη του επαφή ήταν ασύλληπτο σουτ στην κατ’ ευφημισμόν κλειστή γωνία του Νάβας! Άξιο αναφοράς ότι για έξι λεπτά οι «μερένχες» δεν είχαν περάσει στο άλλο μισό του γηπέδου! Πάντως, η ορμητικότητα της ομάδας του Σιμεόνε (ήταν στην εξέδρα ως τιμωρημένος) κόπαζε σταδιακά και οι παίκτες του Λοπετέγκι προσπάθησαν να κάνουν αισθητή την παρουσία τους. Από το 20’ και μετά επέβαλαν το δικό τους ρυθμό.

Ο Μπέιλ και ο Μπενζεμά αναλάμβαναν αρκετές προσπάθειες, δείχνοντας απελευθερωμένοι εξαιτίας της εξόδου του Ρονάλντο. Συχνές επελάσεις έκανε και ο Μαρσέλο από τα αριστερά και συγχρόνως ζητούσε πολύ τη μπάλα και ο Μάρκο Ασένσιο. Η σύμπραξη των δύο τελευταίων υποχρέωσε τον Όμπλακ στην πρώτη του δύσκολη επέμβαση στο 17’ και στο 27’ η συνεργασία των δύο πρώτων απέφερε γκολ. Σέντρα ο Ουαλός, κεφαλιά ο Μπενζεμά και 1-1. Στο 29’ ο ωραίος ελιγμός και το για λίγο άστοχο φαλτσαριστό σουτ του Ασένιο ήταν το κύκνειο άσμα στις ενδιαφέρουσες στιγμές του πρώτου μέρους.

Στο δεύτερο μέρος ο ρυθμός έγινε υποτονικός, όμως προέκυψαν δύο γκολ. Στο 63’ ο Χουανφράν αρχικά τράβηξε τον Μπέιλ στη συνέχεια έκανε χέρι (ίσως ακούσια) και το καταλογισθέν πέναλτι αξιοποίησε ο Σέρχιο Ράμος.

Στο 80’ όμως ο Ισπανός μπακ εξιλεώθηκε. Έκλεψε τη μπάλα από τον επιπόλαιο Μαρσέλο, πάσαρε στον Κορέα για να ελιχθεί στην αντίπαλη περιοχή και να δώσει ασίστ στον Ντιέγκο Κόστα, ο οποίος πλάσαρε εύστοχα από κοντά ισοφαρίζοντας για την ομάδα του. Οι δύο ομάδες δεν μπόρεσαν στα εναπομείναντα λεπτά να σκοράρουν λύνοντας τις διαφορές τους στην παράταση.

Εκεί οι ροχιμπλάνκος εμφανίστηκαν πιο παθιασμένοι και στο 98’ με εκπληκτικό σουτ-βολέ του Σαούλ πήραν κεφάλι στο σκορ, βάζοντας δύσκολα στην Βασίλισσα.

Σαν να μην έφτανε αυτό οι «κολτσονέρος» πέντε λεπτά αργότερα εκμεταλλευόμενοι τα λάθη των αντιπάλων τους κλείδωσαν την νίκη με γκολ του Κόκε. Η Ρεάλ εμφανώς επηρεασμένη προσπάθησε να μειώσει γρήγορα με ένα τέρμα αλλά δεν τα κατάφερε χάνοντας εν τέλει τον τελικό του Super Cup.

Από την άλλη οι παίκτες του Τσόλο Σιμεόνε πήραν την άτυπη εκδίκησή τους για τους χαμένους τελικούς του Champions League, πανηγυρίζοντας την κατάκτηση του τροπαίου.

Διαιτητής: Μαρτσίνιακ (Πολωνία).

Γήπεδο: ''Λε Κοκ Αρένα'' (Εσθονία)

Θεατές: 14.000.

ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ: Νάβας, Καρβαχάλ, Βαράν, Σέρχιο Ράμος, Μαρσέλο, Κρόος, Κασεμίρο (76’ Σεμπάγιος), Μάρκο Ασένσιο (57’ Μόντριτς), Ίσκο (83’ Βάθκεθ), Μπέιλ, Μπενζεμά.

ΑΤΛΕΤΙΚΟ ΜΑΔΡΙΤΗΣ: Όμπλακ, Χουανφράν, Σάβιτς, Γκοντίν, Λούκας Ερνάντες, Σαούλ Νίγκεθ, Ρόντρι Ερνάντες (71’ Βιτόλο), Λεμάρ (90’ Τόμας), Κόκε, Γκριεζμάν (57’ Κορέα), Ντιέγκο Κόστα.

Δείτε τα highlights του αγώνα ανάμεσα σε Ατλέτικο και Ρεάλ: