Κυπελλούχος Κύπρου η Ομόνοια, 5-4 στα πέναλτι τον Εθνικό Άχνας

Η Ομόνοια κατέκτησε το 15ο Κύπελλο Κύπρου στην Ιστορία της και πρώτο από το 2012, επικρατώντας 5-4 στα πέναλτι του Εθνικού Άχνας στο «ΓΣΠ» μετά το 0-0 της κανονικής διάρκειας και της παράτασης.

Κυπελλούχος Κύπρου η Ομόνοια, 5-4 στα πέναλτι τον Εθνικό Άχνας

Η Ομόνοια ήταν η μεγάλη νικήτρια στον φετινό τελικό του Κυπέλλου στην Κύπρο. Οι «πράσινοι» νίκησαν 5-4 στα πέναλτι τον Εθνικό Άχνας στο «ΓΣΠ» και κατέκτησαν το τρόπαιο για 15η φορά στην ιστορία τους και πρώτη μετά από δέκα ολόκληρα χρόνια (2012). Αντίθετα, ο Εθνικός Άχνας απέτυχε να πανηγυρίσει τον πρώτο του τίτλο στη διοργάνωση και στη δεύτερη παρουσία του σε τελικό ηττήθηκε για ακόμα μία φορά, μετά το 2002 από την Ανόρθωση.

Στην κανονική διάρκεια του αγώνα οι δύο ομάδες «κόλλησαν» στο «λευκό» 0-0. Ο τελικός είχε ξεκινήσει με τους χειρότερους οιωνούς για την Ομόνοια, καθώς μόλις στο πέμπτο λεπτό της συνάντησης έμεινε με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Σέχου για αντιαθλητικό μαρκάρισμα στον Βοϊτκόφσκι. Παρόλα αυτά, τόσο στα εναπομείναντα λεπτά του πρώτου ημιχρόνου όσο και στην επανάληψη ο Εθνικός Άχνας δεν εκμεταλλεύτηκε το αριθμητικό πλεονέκτημα για να φτάσει στο γκολ.

Οι δύο ομάδες έμειναν «άσφαιρες» στο 90λεπτο και από τη στιγμή που δεν βρήκαν δίχτυα ούτε στον επιπλέον χρόνο της παράτασης, κλήθηκαν να λύσουν τις… διαφορές τους στη «ρώσικη ρουλέτα» των πέναλτι. Εκεί, μοιραίος παίκτης για τον Εθνικό Άχνας ήταν ο Περατικός που δεν κατάφερε να νικήσει τον γκολκίπερ της Ομόνοιας, Φαμπιάνο, και οι «πράσινοι» πήραν τελικά τη νίκη με 5-4.

Διαιτητής: Μάρκο Ντι Μπέλο (Ιταλία)
OMONOIA: Φαμπιάνο, Σέχου, Γιούστε, Λανγκ, Κίκο (46’ Παναγιώτου), Μπασιρού, Μιξ (90’ Χάμπος), Λοβέρα, Λοϊζου, Παπουλής (11’ Χούμποτσαν), Μάταβζ (65’ Κακουλλής)
ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΧΝΑΣ: Χριστοδούλου, Ιωάννου (107’ Περατικός), Γκούρουπετς, Πηλεάς, Ταράσοβς, Άδωνη, Χουντόμπιακ, Άμπραχαμ, Μάζουρεκ (91’ Ντόλεζαλ), Βοϊτκόφσκι (58’ Ζάκπα), Ντούρις (102’ Ηλία).

Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΊΑ ΤΩΝ ΠΕΝΑΛΤΙ

ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΧΝΑΣ: Ο Φαμπιάνο αποκρούει την εκτέλεση του Ζάκπα
ΟΜΟΝΟΙΑ: Ο Χριστοδούλου απέκρουσε την εκτέλεση του Τσέποβιτς

ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΧΝΑΣ: 0-1 ο Άμπραχαμ
ΟΜΟΝΟΙΑ: 1-1 ο Γιούστε

ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΧΝΑΣ: Δοκάρι ο Χουντόμπιακ
ΟΜΟΝΟΙΑ: 2-1 ο Λανγκ

ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΧΝΑΣ: 2-2 ο Μάριο Ηλία
ΟΜΟΝΟΙΑ: Άστοχος ο Κακουλλής

ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΧΝΑΣ: 2-3 ο Ταράσοβς
ΟΜΟΝΟΙΑ: 3-3 ο Μπασιρού

ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΧΝΑΣ: 3-4 ο Άδωνη
ΟΜΟΝΟΙΑ: 4-4 ο Λοΐζου

ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΧΝΑΣ: Ο Φαμπιάνο απέκρουσε την εκτέλεση του Περατικού
ΟΜΟΝΟΙΑ: 5-4 ο Χάμπος

ΟΙ ΤΡΟΠΑΙΟΥΧΟΙ
21: ΑΠΟΕΛ
15: Ομόνοια
11: Ανόρθωση
9: Απόλλων Λεμεσού
7: ΑΕ Λεμεσού
5: Ε.Π.Α. Λάρνακας
3: Τραστ
2: ΑΕΚ Λάρνακας, Τσετίνκαγια
1: Ολυμπιακός Λευκωσίας, Νέα Σαλαμίνα, Α.Π.Ο.Π. Κινύρας, Πεζοπορικός Λάρνακας