Τσεφέριν: «Δεν θα μας πει η Ρεάλ Μαδρίτης τι θα κάνουμε»

Ο πρόεδρος της UEFA, Αλεξάντερ Τσεφέριν, πέρασε στην αντεπίθεση με αφορμή τις «βολές» που δέχτηκε από τους Ισπανούς μετά την ανανέωση του Κιλιάν Εμπαπέ με την Παρί Σεν Ζερμέν.

Τσεφέριν: «Δεν θα μας πει η Ρεάλ Μαδρίτης τι θα κάνουμε»

Στην αντεπίθεση πέρασε ο πρόεδρος της UEFA, Αλεξάντερ Τσεφέριν, για τα όσα ειπώθηκαν το προηγούμενο διάστημα σε βάρος της ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας τόσο από την ισπανική λίγκα όσο και από την Ρεάλ Μαδρίτης, με αφορμή την απόφαση του Κιλιάν Εμπαπέ να απαντήσει θετικά στη «χρυσή» πρόταση που του κατέθεσε η Παρί Σεν Ζερμέν για την ανανέωση της μεταξύ τους συνεργασίας.

«Οι κανονισμοί του Financial Fair Play είναι πολύ αυστηροί. Όποιος σέβεται τους κανόνες μας είναι ευπρόσδεκτος στις διοργανώσεις μας. Όποιος δεν τους σέβεται δεν είναι. Ούτε η Ρεάλ Μαδρίτης, ούτε κανένας άλλος θα πει στην UEFA τι θα κάνει. Είναι αγανακτισμένοι από τη μία οπτική γωνία, αλλά από όσο ξέρω, η πρότασή τους ήταν παρόμοια με αυτή της Παρί», είπε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της UEFA, ενώ για τις ομάδες που διοικούνται από κράτη, σημείωσε:

«Έχω πει πολλές φορές και θα το πω ξανά. Πείτε μου ένα επιχείρημα γιατί δεν πρέπει να είναι ιδιοκτήτες μιας ομάδας. Αν λέτε ότι οι σύλλογοι ανήκουν στους οπαδούς, δεν νομίζετε ότι οι άλλοι αγγλικοί σύλλογοι έχουν ιδιοκτήτες από τις Ηνωμένες Πολιτείες, κάποιους από τη Μέση Ανατολή, έχουν ιδιοκτήτες από την Αγγλία. Άρα, είναι ακριβώς η ίδια κατάσταση και πραγματικά έχω βαρεθεί αυτές τις κατηγορίες χωρίς συγκεκριμένους λόγους. Θέλω να μάθω ποιος παραβίασε τους κανόνες και τότε θα τιμωρηθεί».

Όσον αφορά τις ουκρανικές ομάδες και τις αναμετρήσεις τους στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις ενόψει της επόμενης αγωνιστικής περιόδου, υπογράμμισε:

«Σίγουρα θα χρειαστεί να δώσουν εκτός έδρας αγώνες, ακόμα και τα εντός έδρας παιχνίδια. Όλα θα εξαρτηθούν από τις ομάδες, το πού θα προετοιμαστούν. Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να βοηθήσουμε, αλλά είναι απολύτως αδύνατο να αγωνιστούν στις έδρες τους».