«Έπρεπε να κάνουμε συμβιβασμούς στο αγωνιστικό στιλ της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ»

Ο προσωρινός προπονητής της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Ραλφ Ράνγκνικ, ανέλαβε μερίδιο της ευθύνης για την κακή σεζόν της ομάδας, ωστόσο τόνισε πως δεν ήταν σε θέση να εφαρμόσει αποτελεσματικά το πιεστικό στιλ του, λόγω των σωματικών περιορισμών στην ομάδα. 

«Έπρεπε να κάνουμε συμβιβασμούς στο αγωνιστικό στιλ της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ»

Ο Γερμανός τεχνικός διαδέχθηκε τον Νοέμβριο στο «τιμόνι» της Γιουνάιτεντ τον Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ, ωστόσο δεν κατάφερε να... μεταμορφώσει τους «κόκκινους διαβόλους», οι οποίοι είναι έκτοι στη βαθμολογία και χρειάζονται νίκη σήμερα επί της Κρίσταλ Πάλας στο «Σέλχαρστ Παρκ» για να εξασφαλίσουν μια θέση στο Europa League της επόμενης σεζόν.

«Συμφωνώ ότι ποτέ δεν πλησιάσαμε κοντά σε αυτό το επιθετικό ποδόσφαιρο. Αυτό έχει να κάνει με τη σωματική ικανότητα, εάν θέλουμε να παίξουμε έτσι» δήλωσε μεταξύ άλλων στους δημοσιογράφους ο Ράνγκνικ, τον οποίο θα διαδεχθεί ο Έρικ τεν Χαγκ τη νέα σεζόν στον πάγκο της Γιουνάιτεντ, και συνέχισε: «Εάν σκεφτείτε την πρώτη σεζόν του Γιούργκεν Κλοπ στη Λίβερπουλ, δεν έπαιξαν αυτού του είδους το ποδόσφαιρο, τους πήρε 1,5 σεζόν. Στο τέλος τερμάτισαν όγδοοι».

Μολονότι ο Κριστιάνο Ρονάλντο είναι φέτος ο πρώτος σκόρερ της Γιουνάιτεντ με 24 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις, συχνά τον έχουν ξεχωρίσει για την έλλειψη πρεσαρίσματος και ο Ράνγκνικ δήλωσε ότι αυτό τον ανάγκασε να κάνει συμβιβασμούς στο αγωνιστικό στιλ του. «Ο Κριστιάνο σημείωσε κάποια γκολ, αλλά, ξανά, ο Κριστιάνο - και δεν τον κατηγορώ καθόλου, τα πήγε σπουδαία σε αυτά τα παιχνίδια - αλλά δεν είναι ένα... τέρας του πρέσινγκ» είπε ο Γερμανός και συμπλήρωσε: «Το ίδιο με αρκετούς άλλους παίκτες, επομένως έπρεπε να κάνουμε κάποιους συμβιβασμούς σε κάποια στιγμή... ποτέ δεν βρήκαμε τη σωστή ισορροπία ανάμεσα σε αυτό που χρειαζόμαστε με την μπάλα και χωρίς αυτή».

Ο Ράνγκνικ, ωστόσο, πρόσθεσε ότι θα μπορούσε να κάνει περισσότερα πράγματα για να «βγάλει» το καλύτερο από τους παίκτες του: «Είμαι περισσότερο από επικριτικός προς τον εαυτό μου. Περίμενα ότι εγώ και το προπονητικό επιτελείο μου θα μπορούσαμε να έχουμε εξελίξει αυτή την ομάδα με έναν πιο βιώσιμο τρόπο... δεν είναι μόνο οι παίκτες, στους οποίους θα πρέπει να επιρριφθούν ευθύνες, αλλά κι εμείς».

ΑΠΕ - ΜΠΕ