Κυπελλούχος Γερμανίας η Λειψία, 4-2 στα πέναλτι τη Φράιμπουργκ

Η Λειψία νίκησε 4-2 στα πέναλτι τη Φράιμπουργκ (1-1 κ.δ.) στο Ολυμπιακό στάδιο του Βερολίνου και κατέκτησε το Κύπελλο Γερμανίας για πρώτη φορά στην ιστορία της.

Κυπελλούχος Γερμανίας η Λειψία, 4-2 στα πέναλτι τη Φράιμπουργκ

Η Λειψία ήταν η μεγάλη νικήτρια στον φετινό τελικό του Κυπέλλου Γερμανίας. Οι «κόκκινοι ταύροι» νίκησαν 4-2 στα πέναλτι τη Φράιμπουργκ (σ. 1-1 η κανονική διάρκεια) στο Ολυμπιακό στάδιο του Βερολίνου και κατέκτησαν το τρόπαιο για πρώτη φορά στην ιστορία τους. Αυτή ήταν η τρίτη παρουσία του συλλόγου σε τελική φάση του θεσμού, μετά τις αποτυχημένες προσπάθειες το 2019 κόντρα στη Μπάγερν Μονάχου (3-0) και πέρσι απέναντι στη Μπορούσια Ντόρτμουντ (1-4), που έμελλε να αποδειχτεί και… φαρμακερή, αφού του χάρισε και τον τίτλο.

Όσο για τη Φράιμπουργκ; Η ομάδα του Κρίστιαν Στράιχ αν και είχε εξαιρετική παρουσία στην φετινή διοργάνωση δεν κατάφερε τελικά να κάνει την υπέρβαση και στην παρθενική της παρουσία σε τελικό του θεσμού απέτυχε να πάρει και τον τίτλο.

Στο πρώτο ημίχρονο η Λειψία ήταν αυτή που μπήκε πιο δυνατά στον τελικό, απέναντι σε μία Φράιμπουργκ που πρόσεχε κυρίως την άμυνά της και επιδίωκε να διατηρήσει το «μηδέν» στα μετόπισθεν. Εκ του αποτελέσματος, το γκολ στο παιχνίδι ήρθε από την ομάδα του Κρίστιαν Στράιχ, καθώς στο 19’ ο Εγκεστάιν εκμεταλλεύτηκε την αδράνεια των αντιπάλων και με σουτ έκανε το 0-1, «παγώνοντας» έτσι τους «κόκκινους ταύρους».

Στα εναπομείναντα λεπτά του πρώτου ημιχρόνου η Λειψία συνέχισε να πιέζει τη Φράιμπουργκ για να φτάσει στην ισοφάριση, ωστόσο η τελευταία χάρη στην εξαιρετική αμυντική της λειτουργία αποσόβησε τους κινδύνους για την εστία της και πήγε στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα με το υπέρ της 0-1.

Στην επανάληψη η Λειψία συνέχισε να πιέζει για το γκολ, αλλά στο 57’ έμεινε με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Μάρσελ Χάλστενμπεργκ για αντιαθλητικό μαρκάρισμα στον Λούκας Χέλερ. Ακόμα κι έτσι βέβαια, οι «κόκκινοι ταύροι» δεν το έβαλαν κάτω και στο 76’ έφτασαν τελικά στην ισοφάριση με το τέρμα που σημείωσε ο Κρίστοφερ Νκουνκού. Με το 1-1 οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν τελικά στην παράταση και από εκεί στα πέναλτι, εκεί όπου η Λειψία πήρε τελικά τη νίκη με 4-2 και το τρόπαιο.

Διαιτητής: Στέγκεμαν

ΦΡΑΙΜΠΟΥΡΓΚ: Φλέκεν, Γκούλντε (106’ Σλότερμπεκ), Λίνχαρτ, Σλότερμπεκ, Κίμπλε (86’ Σμιντ), Εγκεστάιν (86’ Χάμπερερ), Χέφλερ, Γκίντερ, Σάλαϊ (79’ Ντεμίροβιτς), Γκρίφο, Χέλερ (79’ Πέτερσεν)

ΛΕΙΨΙΑ: Γκουλάτσι, Κλόστερμαν, Όρμπαν, Σιμακάν (113’ Γκβάρντιολ), Χένριχς, Λάιμερ (99’ Άνταμς), Καμπλ (69’ Όλμο), Χάλστενμπεργκ, Φόρσμπεργκ (61’ Μουκιελέ), Ενκουνκού, Αντρέ Σίλβα (61’ Σζομποσλάι)