Οσέρ - Σοσό 5-4 πεν. (0-0 κ.δ, παρ.): Στα μπαράζ ανόδου με ήρωα τον Λεόν

Στο τελευταίο ματς των πλέι οφ ανόδου, η Οσέρ επικράτησε 5-4 της Σοσό στα πέναλτι (0-0 κ.δ και παρ.) και αύριο θα μάθει την αντίπαλο της (Μετς ή Σεντ Ετιέν) για τα μπαράζ ανόδου στη Ligue 1. 

Οσέρ - Σοσό 5-4 πεν. (0-0 κ.δ, παρ.): Στα μπαράζ ανόδου με ήρωα τον Λεόν

Θα έχει την ευκαιρία της η Οσέρ! Η ομάδα από τη Βουργουνδία επικράτησε 5-4 της Σοσό στα πέναλτι (0-0 κανονική διάρκεια και παράταση) και πήρε το εισιτήριο για το μπαράζ ανόδου στη Ligue 1 όπου θα διεκδικήσει την επιστροφή της, ύστερα από 10 χρόνια, στα σαλόνια του γαλλικού ποδοσφαίρου.

Εκεί θα αντιμετωπίσει την 18η του Σαμπιονά, μια εκ των Μετς ή Σεντ Ετιέν. Μετά το φινάλε του αγώνα χιλιάδες φίλοι της Οσέρ μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο για να το πανηγυρίζουν μαζί με τους παίκτες.

Το ματς στην κανονικής διάρκειας είχε ελάχιστες φάσεις και οι δύο ομάδες παρέμειναν συγκεντρωμένες στα ανασταλτικά τους καθήκοντα. Παρά τις αλλαγές από τους προπονητές, καμία από τις δύο δεν κατάφερε να βρει δίχτυα και το ματς οδηγήθηκε στην παράταση.

Εκεί οι γηπεδούχοι πίεσαν, ήταν ανώτεροι αλλά οι προσπάθειες τους σταματούσαν στον Πρεβό. Τελικά η διαδικασία των πέναλτι δεν αποφεύχθηκε. Στη ρώσικη... ρουλέτα ο Λεόν έπιασε το 3ο πέναλτι του Κιτάλα και έδωσε την πολυπόθητη νίκη στην Οσέρ.

ΟΣΕΡ: Λεόν, Άρκους, Κοέφ, Τζούμπαλ, Μπερνάρντ, Τουρέ, Σιναγιοκό (80' Περίν), Σακχί, Χέιν (106' Ντουζιμό), Οτρέ (90' Τρουιλέ), Σαρμπονιέ.

ΣΟΣΟ: Πρεβό, Χένρι, Ανεμπά (91' Νταιντχίου), Πογκμπά, Εντούρ, Λόπι, Τιούν (106' Καμπουνί), Τεξέιρα (73' Αμπρί), Βάισμπεκ (106' Βιρτζίνιους), Μαουρίσιο (73' Εντιαγέ), Καλούλου (85' Κιτάλα).