Μπενίτεθ: «Στη δική μου Λίβερπουλ είχαμε μπάτζετ 20 εκ. λιρών»

Ο Ράφα Μπενίτεθ απάντησε στις συγκρίσεις για τη Λίβερπουλ όταν ο ίδιος ήταν προπονητής με αυτή του Γιούργκεν Κλοπ, όπως επίσης και την παρουσία του στον πάγκο της συμπολίτισσας Έβερτον.

Μπενίτεθ: «Στη δική μου Λίβερπουλ είχαμε μπάτζετ 20 εκ. λιρών»

Άδικη χαρακτήρισε ο Ράφα Μπενίτεθ τη σύγκριση της Λίβερπουλ της δικής του εποχής με αυτή του Γιούργκεν Κλοπ, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην «AS». Υπό την καθοδήγηση του Ισπανού προπονητή οι «κόκκινοι» κατέκτησαν το Champions League την περίοδο 2004/05, το ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ (2005), όπως επίσης το Κύπελλο Αγγλίας (2006) και το Κομιούνιτι Σιλντ (2006).

«Ο κόσμος θυμάται την ομάδα μου, όμως την συγκρίνουν με μία Λίβερπουλ που έχει ξοδέψει αρκετά χρήματα και η οποία έχει παίκτες αξίας 40 εκατομμυρίων λιρών στον πάγκο. Για αυτό το λόγο δεν μπορείτε να συγκρίνετε τη δική μου Λίβερπουλ με εκείνη του Κλοπ, επειδή θα πρέπει να κοιτάζετε τις λεπτομέρειες.

Εγώ είχα μπάτζετ 20 εκατομμυρίων λιρών, 20! Πείτε μου τώρα με 20 εκατομμύρια λίρες τι μπορεί να αγοράσει η Λίβερπουλ. Τίποτα αν αναλογιστεί κάποιος ότι έχει παίκτες που κοστίζουν 40 εκατομμύρια και κάθονται στον πάγκο της», σημείωσε σχετικά ο Μπενίτεθ.

Όσον αφορά την πορεία του στον πάγκο της συμπολίτισσας Έβερτον, την οποία ανέλαβε πέρσι το καλοκαίρι και αποχώρησε από τη θέση του τον περασμένο Γενάρη, υπογράμμισε:

«Είχαμε να ξοδέψουμε μόλις 1,7 εκατομμύρια λίρες το περασμένο καλοκαίρι. Ακόμα και έτσι, δουλέψαμε με τα χρήματα που είχαμε στη διάθεσή μας και τα πηγαίναμε καλά, μέχρι που ήρθαν οι τραυματισμοί και οι ατυχίες, με τέσσερις που τραυματίστηκαν και έναν που έπεσε ένα έπιπλο πάνω στο δάχτυλό του.

Όταν έφυγα, αφήσαμε την ομάδα έξι πόντους πίσω από την 10η θέση, με δύο παιχνίδια λιγότερα και έξι πόντους πάνω από την επικίνδυνη ζώνη. Με το που φύγαμε, η Έβερτον πήρε πέντε παίκτες, επέστρεψαν οι τραυματίες και είχαν νέο προπονητή (σ.σ. Φρανκ Λάμπαρντ), που πρέπει τώρα να αναλάβει τις ευθύνες του».