Ντε Λα Μπέγια: «Ποδόσφαιρο, ευχαριστώ...»

Το τέλος της ποδοσφαιρικής καριέρας του ανακοίνωσε ο Αλμπέρτο Ντε Λα Μπέγια που είχε παίξει για μία σεζόν στον Ολυμπιακό. 

Ντε Λα Μπέγια: «Ποδόσφαιρο, ευχαριστώ...»

Το μεγαλύτερο μέρος της σταδιοδρομίας του ήταν συνδεδεμένο με την Ρεάλ Σοσιεδάδ στην οποία αγωνίστηκε για εννιά χρόνια, έχοντας για μία σεζόν την παρένθεση του δανεισμού του στον Ολυμπιακό (το 2016-17) κατακτώντας το ελληνικό πρωτάθλημα με την πειραϊκή ομάδα σε μία από τις κορυφαίες στιγμές του.

Ο Αλμπέρτο Ντε Λα Μπέγια με το τέλος της φετινής περιόδου στην Καρταγένα, ανακοίνωσε και το δικό του αντίο στα γήπεδα, τουλάχιστον από τη θέση του ποδοσφαιριστή. Ο 36χρονος αριστερός μπακ είχε 219 συμμετοχές με την Σοσιεδάδ, ενώ αγωνίστηκε και στην Λας Πάλμας, αλλά όπως και ο ίδιος παραδέχτηκε ήταν ανεξίτηλο κομμάτι της πορείας του η παρουσία στον Ολυμπιακό και η συμμετοχή στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις (προκριματικά Champions League, όμιλος Europa League).

Με την ελληνική ομάδα ο Ντε Λα Μπέγια είχε 31 συμμετοχές, με δύο γκολ και έξι ασίστ. «Ευχαριστώ, ποδόσφαιρο...», ήταν ο τίτλος στον επίλογο της ποδοσφαιρικής καριέρας του με ένα video από τις καλύτερες στιγμές του στα γήπεδα.