Σιόβας: Ο γίγαντας από τη Δράμα που έσωσε τη Φορτούνα

Πρωτοφανή αποθέωση για τον Δημήτρη Σιόβα που πήρε από το χέρι τη Φορτούνα Σιτάρντ και την κράτησε στη μεγάλη κατηγορία του ολλανδικού ποδοσφαίρου.

Σιόβας: Ο γίγαντας από τη Δράμα που έσωσε τη Φορτούνα

Ένας Έλληνας που διέπρεψε μακριά από τη χώρα μας είναι ο Δημήτρης Σιόβας. Πέρσι το καλοκαίρι "έσπασε" το συμβόλαιο του και έμεινε ελεύθερος από την Ουέσκα. Έφτασε μία ανάσα από τον Ολυμπιακό, αλλά η μεταγραφή δεν έγινε. Έτσι ο Έλληνας στόπερ έμεινε χωρίς ομάδας στο πρώτο μισό της σεζόν.

Στο τέλος του Ιανουαρίου βρήκε ποδοσφαιρική στέγη στη Φορτούνα Σιτάρντ και έγινε ξανά συμπαίκτης με τον Ανδρέα Σάμαρη. Όταν ο 33χρονος κεντρικός αμυντικός πήγε στην ολλανδική ομάδα εκείνη βρισκόταν κάτω από τη ζώνη του υποβιβασμού και με εμφανίσεις που έστελναν μήνυμα υποβιβασμού. Θεωρούνταν πολύ δύσκολο να μείνει στην κατηγορία, αλλά η μοίρα της άλλαξε.

Η έλευση του Σιόβα αποδείχτηκε καθοριστική, όπως αναφέρουν και τα ολλανδικά Μέσα. «Ο γίγαντας από τη Δράμα έσωσε τη Φορτούνα χωρίς προπόνηση», γράφει ο ολλανδικός Τύπος για τον πρώην αμυντικό της Ουέσκα. Μάλιστα υπάρχουν και δηλώσεις του προπονητή της ομάδας Σορς Ούλτε που λέει ότι "δεν θα ξεχάσω ποτέ αυτόν τον τύπο".

Με αντεπίθεση διαρκείας η Φορτούνα έμεινε στη μεγάλη κατηγορία του ολλανδικού ποδοσφαίρου με τον Σιόβα να είναι καθοριστικός και όλη η πόλη να πίνει νερό στο όνομα του. Μάλιστα όπως γράφουν και οι Ολλανδοί ο έμπειρος κεντρικός αμυντικός ακολουθούσε ειδικό πρόγραμμα από την ημέρα που πήγε και επί της ουσίας δεν έκανε προπονήσεις.

Έστω κι έτσι κατάφερε να είναι ο μεγάλος πρωταγωνιστής που έσωσε τη Φορτούνη και την κράτησε στη μεγάλη κατηγορία. Το συμβόλαιο του με τους Ολλανδούς έληξε, αφού είχε υπογράψει μέχρι το τέλος της σεζόν. Μετά την οριστικοποίηση της παραμονής ο έμπειρος κεντρικός αμυντικός γνώρισε πρωτοφανή αποθέωση. Ο κόσμος απαίτησε την παραμονή του στο Σιτάρντ και την επόμενη αγωνιστική περίοδο.

Το τι θα γίνει είναι μία άλλη ιστορία. Το τι έγινε, όμως είναι γεγονός. Και ο Σιόβας κατάφερε στα 33 του χρόνια με έξι μήνες αγωνιστικής απραξίας να πάρει μία ομάδα που όδευε προς τον υποβιβασμό και να την κρατήσει στην κατηγορία. Ανάγκασε και τους Ολλανδούς μετά τους Ισπανούς να τον αποθεώνουν. Φέτος ο Σιόβας έκανε 12 συμμετοχές πετυχαίνοντας και ένα γκολ. Έπαιξε συνολικά 1.012 λεπτά κάνοντας επί της ουσίας συντήρηση σε όλη τη διάρκεια της παρουσίας στο Σιτάρντ.