Community Shield: «Κλείδωσε» το Μάντσεστερ Σίτι-Λίβερπουλ, πιθανότατα στο γήπεδο της Λέστερ

Μάντσεστερ Σίτι και Λίβερπουλ θα «ανοίξουν» την νέα σεζόν στην Αγγλία για το Community Shield. Δεν θα γίνει στο «Γουέμπλεϊ» αλλά πιθανότατα στο «Κινγκ Πάουερ» της Λέστερ.

Community Shield: «Κλείδωσε» το Μάντσεστερ Σίτι-Λίβερπουλ, πιθανότατα στο γήπεδο της Λέστερ

Η Λίβερπουλ κατέκτησε το Κύπελλο Αγγλίας και έτσι το ζευγάρι του Community Shield «κλείδωσε» μια και οι «κόκκινοι» όσο και η Μάντσεστερ Σίτι θα καταλάβουν τις δύο πρώτες θέσεις στην Premier League.

Παραδοσιακά, στο Community Shield παίζουν ο πρωταθλητής με τον Κυπελλούχο Αγγλίας και συνεπώς αν η Σίτι πάρει τον τίτλο θα προκύψει το ζευγάρωμα με την Λίβερπουλ ενώ εάν οι «κόκκινοι» κόψουν το νήμα τότε το «εισιτήριο» περνάει στην δεύτερη ομάδα της βαθμολογίας, η οποία εν προκειμένω θα είναι η Μάντσεστερ Σίτι.

Ο τελικός θα διεξαχθεί στις 31 Ιουλίου, μια και η σεζόν θα αρχίσει νωρίτερα ελέω Μουντιάλ, αλλά όπως όλα δείχνουν δεν θα διεξαχθεί ως είθισται στο «Γουέμπλεϊ» καθώς στο ιστορικό στάδιο του Λονδίνου θα διεξαχθεί εκείνη την ημέρα ο τελικός του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Γυναικών.

Έτσι, πιθανές επιλογές είναι το γήπεδο της Λιντς, της Άστον Βίλα, το «Λόντον Στέιντιουμ», το γήπεδο της Άρσεναλ και εκείνο της Λέστερ. Σύμφωνα με Αγγλικά Μέσα, το Community Shield ανάμεσα σε Λίβερπουλ και Μάντσεστερ Σίτι θα διεξαχθεί στο «Κινγκ Πάουερ» της Λέστερ.

«Πολίτες» και «Reds» βρέθηκαν αντιμέτωποι στο Community Shield το 2019 με τους παίκτες του Πεπ Γκουαρντιόλα να αναδεικνύονται νικητές στα πέναλτι μετά το 1-1 στο ενενηντάλεπτο (δεν παίχτηκε παράταση).