Ακύρωση του Βραζιλία - Αργεντινή, που διεκόπη, λόγω της σύλληψης Αργεντινών διεθνών για Covid-19!

Ο αγώνας Βραζιλία-Αργεντινή, για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου στη ζώνη της Ν. Αμερικής, που αναβλήθηκε λόγω αστυνομικής εφόδου και σύλληψης παικτών των φιλοξενούμενων για κορονοϊό, ακυρώθηκε οριστικά

Ακύρωση του Βραζιλία - Αργεντινή, που διεκόπη, λόγω της σύλληψης Αργεντινών διεθνών για Covid-19!

Στην ενημέρωση ότι η αναμέτρηση της Βραζιλίας με την Αργεντινή, για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2022, που είχε διακοπεί, λόγω εφόδου της Αστυνομίας και σύλληψης παικτών των φιλοξενουμένων, δεν θα ολοκληρωθεί ποτέ προχώρησε η Π.Ο. της «χώρας του καφέ».

Ο αγώνας επρόκειτο να επαναρχίσει, στην Μελβούρνη, μετά τη διακοπή της πέντε λεπτά από την έναρξη, τον περασμένο Σεπτέμβριο (05/09), λόγω εφόδου της αστυνομίας μέσα στο γήπεδο, αλλά δεν έχει, πλέον, νόημα η διεξαγωγή του, αφού οι δύο ομάδες έχουν, ήδη, προκριθεί (καταλαμβάνοντας τις δύο πρώτες θέσεις) από τη ζώνη της Νοτίου Αμερικής στα τελικά του Μουντιάλ του Κατάρ.

Υπενθυμίζεται ότι η αστυνομία είχε εισβάλει στον αγωνιστικό χώρο γιατί η «αλμπισελέστε» παραβίασε κανονισμούς που ίσχυαν τότε για τον κορονοϊό.

Συγκεκριμένα, οι Λο Σέλσο, Μαρτίνες, Ρομέρο και Μπουεντία που αγωνίζονται στην Premier League και ενσωματώθηκαν στην αποστολή της Αργεντινής, παράβιασαν τους κανόνες που είχαν να κάνουν με τους ταξιδιώτες από τη Μ. Βρετανία προς τη Βραζιλία.

Οι συγκεκριμένοι ποδοσφαιριστές τιμωρήθηκαν με ποινή δύο αγωνιστικών από τη FIFA, γιατί δεν τήρησαν τους κανονισμούς για την επιστροφή από τους διεθνείς αγώνες.

Παράλληλα, οι δύο ομοσπονδίες τιμωρήθηκαν με βαριά πρόστιμα.

Η Βραζιλία θα πληρώσει 525 χιλιάδες ευρώ, ενώ η Αργεντινή έχει 190 χιλιάδες.