Γιουβέντους – Ίντερ 2-4: Το 8ο σε μαγικό τελικό που κρίθηκε στην παράταση

Η Ίντερ ύστερα από έναν καταπληκτικό τελικό επικράτησε 4-2 της Γιουβέντους στην παράταση και κατέκτησε το Κύπελλο Ιταλίας. Το 8ο και πρώτο μετά το 2011.

Γιουβέντους – Ίντερ 2-4: Το 8ο σε μαγικό τελικό που κρίθηκε στην παράταση

Το 8ο Κύπελλο (14 έχει η Γιουβέντους και 9 η Ρόμα) στην Ιστορία της κατέκτησε η Ίντερ επικρατώντας 4-2 της Γιουβέντους στην παράταση, σε έναν…μαγικό τελικό στη Ρώμη που τα είχε όλα. Ανατροπές, πέναλτι, αποβολή (ο Αλέγκρι στην παράταση) και υπέροχα γκολ.

Η Ίντερ προηγήθηκε (0-1), βρέθηκε πίσω στο σκορ μέσα σε δύο λεπτά με τη Γιουβέντους να κάνει την ανατροπή, αλλά επέστρεψε, πήγε το ματς στην παράταση εκεί όπου ο σπουδαίος Κροάτης Ιβάν Πέρισιτς…καθάρισε με δύο γκολ. Ένα με πέναλτι και ένα με καταπληκτικό σουτ.

Στο 7’ ο Μπαρέλα άνοιξε το σκορ για την Ίντερ (0-1) με πολύ ωραία προσπάθεια και σουτ, αλλά η συνέχεια ανήκε στη Γιουβέντους που…έπεσε πάνω σε έναν φοβερό Χαντάνοβιτς στο πρώτο ημίχρονο. Είπε όχι σε Ντιμπάλα (23’), Βλάχοβιτς (24’), Ντε Λιχτ (30’) ενώ το σουτ του Ντιμπάλα πέρασε μόλις άουτ (31').

Στην επανάληψη, η Γιουβέντους δεν βρήκε ένα αλλά δύο γκολ μέσα σε δύο λεπτά. Στο 50’ με τον Άλεξ Σάντρο ισοφάρισε (1-1) μετά το λάθος του Χαντάνοβιτς και δύο λεπτά μετά ο Βλαχόβιτς σημείωσε το 2-1 σε μια φάση όπου…χάθηκε η μπάλα. Ο Μοράτα βρήκε τον Μπερναρντέσκι αυτός με το στήθος στον Ντιμπάλα και ο τελευταίος με υπέροχη κάθετη έδωσε στον Βλάχοβιτς, ο οποίος άδειασε τον Ντε Φράι, νικήθηκε από τον Χαντάνοβιτς αλλά πήρε το ριμπαόυντ και από κοντά έγραψε το 2-1!

Ο ρυθμός στη συνέχεια ήταν…τρελός με την μπάλα να πηγαίνει πάνω κάτω. Στο 55’ Νταρμιάν είχε ευκαιρία για το 2-2 ενώ στο 57’ ήταν η σειρά του Μοράτα να απειλήσει. Όσο περνούσαν τα λεπτά, η Γιουβέντους γύρισε πίσω και το…πλήρωσε.

Στο 80’ ο Τσαλχάνογλου με καταπληκτική εκτέλεση πέναλτι (το κέρδισε ο Μαρτίνες από τον Μπονούτσι που θα μπορούσε να το αποφύγει) έγραψε το 2-2.

Στο 99’ ο Ντε Λιχτ έπεσε άτσαλα πάνω στον Ντε Φράι. Ο διαιτητής ενημερώθηκε για την παράβαση, πήγε είδε τη φάση και σωστά καταλόγισε το πέναλτι.

Ο Πέρισιτς εκτέλεσε υπέροχα για το 3-2 και τρία λεπτά μετά ο Κροάτης με ένα σουτ...ποίημα έστειλε την μπάλα συστημένη στο βάθος της εστίας της Γιουβέντους για το 4-2.

Ένα τέρμα που έφερε και εκνευρισμό στους «ασπρόμαυρους» με τον Αλέγκρι να αποβάλλεται, με τον κόουτς της Γιουβέντους να τα…έχει με τον πάγκο της Ίντερ (ίσως κάτι ειπώθηκε μετά το 4-2). Τίποτα δεν άλλαξε μέχρι το φινάλε και η Ίντερ μετά το 2011 πήρε ξανά το Κύπελλο Ιταλίας.

Γιουβέντους (Μαξ Αλέγκρι): Περίν – Ντανίλο (41’ Μοράτα), Ντε Λιχτ, Κιελίνι (84’ Αρτούρ), Σάντρο (91' Πελεγκρίνι) – Κουαδράδο, Ραμπιό, Ζακάρια (67’ Μπονούτσι), Μπερναρντέσκι (67’ Λοκατέλι) – Ντιμπάλα (99' Κεν), Βλάχοβιτς.

Ίντερ (Σιμόνε Ιντζάγκι): Χαντάνοβιτς – Ντ’Αμπρόζιο (63’ Ντάμφρις), Σκρίνιαρ, Ντε Φράι – Νταρμιάν (63’ Ντιμάρκο) (116' Μπαστόνι), Μπαρέλα, Μπρόζοβιτς, Τσαλχάνογλου (90'+1' Βιδάλ), Πέρισιτς – Τζέκο (63’ Κορέα), Λαουτάρο Μαρτίνες (90' +1' Σάντσες).