Με κεφαλιές Ντα Κόστα, Αντεμπαγιόρ

Η Μπασάκσεχιρ νίκησε 2-0 την Τραμπζονσπόρ, αλλά έχασε τον Ολλανδό εξτρέμ Ελία που τραυματίστηκε.

Με κεφαλιές Ντα Κόστα, Αντεμπαγιόρ

Με το δεξί μπήκε στο τουρκικό πρωτάθλημα η Μπασάκσεχιρ καθώς επικράτησε με 2-0 της Τράμπζονσπορ στο «Φατίχ Τερίμ» της Κωνσταντινούπολης, αλλά είχε μια σημαντική απώλεια ενόψει των προσεχών αγώνων της (πιθανώς και εναντίον του Ολυμπιακού αν προκριθεί επί της Μπέρνλι). Ο Ολλανδός εξτρέμ Εγιέρο Ελία πάτησε άσχημα στο γήπεδο στο 52' και αποχώρησε με φορείο, δείχνοντας ότι έχει υποστεί σοβαρή ζημιά.

Η υποψήφια αντίπαλος του Ολυμπιακού δεν έκανε κάποια εντυπωσιακή εμφάνιση και πήρε το ματς με δύο κεφαλιές, προς το τέλος των ημιχρόνων. Στο 43' από κόρνερ του αρχηγού της Βίσκα, ο Μανουέλ Ντα Κόστα πήρε «αρχοντικά» την κεφαλιά στην περιοχή και παρά την προσπάθεια του αντίπαλου γκολκίπερ έγραψε το 1-0. Στις καθυστερήσεις του αγώνα, ο Εμάνουελ Αντεμπαγιόρ που είχε περάσει αλλαγή, με εξαιρετική κεφαλιά αξιοποίησε την ιδανική σέντρα του Ζούνιορ και έκλεισε το σκορ.

Ο Αμπντουλαχ Αβτσί χρησιμοποίησε τερματοφύλακα τον Μερτ, δεξί μπακ τον Ζούνιορ, αριστερό τον Κλισί, στόπερ του Ντα Κόστα και Επουρεάνου, στο κέντρο Ινλέρ και Σονέρ, αριστερό εξτρέμ τον Ελία, δεξί τον Βίσκα και τον Γιόζιτς πίσω από τον Σέρβο φορ Μπάζιτς. Αλλαγές πέρασαν οι Ναπολεόνι, Εμρέ και Αντεμπαγιόρ.

Η Μπασάκσεχιρ είχε τον έλεγχο του ματς, χωρίς να κάνει μεγάλες ευκαιρίες, ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι πιο απειλητικός ήταν ο Στέφανο Ναπολεόνι όταν μπήκε αλλαγή στη θέση του Ελία, παρά οι βασικοί επιθετικοί. Μεγάλη βοήθεια δίνουν οι δύο μπακ, ενώ ο Ινλέρ είναι αρκετά βαρύς στο κέντρο. Κορυφαίος ήταν ο Ντα Κόστα που είχε κι άλλες προσπάθειες στην επίθεση, ενώ λίγο πριν το τέλος έκοψε σωτήρια μια πολύ επικίνδυνη αντεπίθεση των φιλοξενούμενων.