Conference League: Αμφίρροπες ρεβάνς

Στο «Βελοντρόμ» και στη Ρώμη πέφτουν τα βλέμματα απόψε (05/05) στο πλαίσιο της ημιτελικής φάσης του Conference League. Ισχνό προβάδισμα η Φέγενορντ, λύνουν τις διαφορές τους Ρόμα και Λέστερ

Conference League: Αμφίρροπες ρεβάνς

Μαρσέιγ και Φέγενορντ διασταυρώνουν τα ξίφη τους στη ρεβάνς του 3-2 του πρώτου αγώνα απόψε στο «Βελοντρόμ». Οι Ολλανδοί προηγήθηκαν 2-0 στο πρώτο ματς των ημιτελικών του Κόνφερενς Λιγκ, με τους Γάλλους να απαντούν ισοφαρίζοντας, όμως το τέρμα του Ντέσερς χάρισε το προβάδισμα στη Φέγενορντ.

Η Μαρσέιγ προέρχεται από δύο συνεχόμενες ήττες και βρίσκεται δεύτερη στο γαλλικό πρωτάθλημα πίσω από την πρωταθλήτρια Παρί Σεν Ζερμέν, ενώ οι παίκτες του Άρνε Σλοτ μετρούν πέντε σερί νίκες σε όλες τις διοργανώσεις. Ο 43χρονος τεχνικός των Ολλανδών δήλωσε ενόψει του ματς: «Παίξαμε καλά, όμως είδαμε πως η Μαρσέιγ έχει πολλές ικανότητες. Είναι κρίμα ότι δεν έχουμε μεγαλύτερη διαφορά, όμως έχουν μια πολύ καλή ομάδα».

Στον αντίποδα ο προπονητής της Ολιμπίκ, Χόρχε Σαμπάολι, τόνισε πως η ομάδα του πρέπει να είναι επιθετική: «Πρέπει να παίξουμε στο δικό τους μισό του γηπέδου, να κυριαρχήσουμε στην κατοχή και να έχουμε τον έλεγχο. Έχουμε τον τρόπο παιχνιδιού μας και πρέπει να τον σεβαστούμε».

Στην «αιώνια πόλη» κοντράρονται δύο εκ των φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου. Ρόμα και Λέστερ έμειναν στο 1-1 στο πρώτο ματς και θα λύσουν τις διαφορές τους στο χορτάρι του «Ολίμπικο». Στην Αγγλία οι παίκτες του Ζοσέ Μουρίνιο ευτύχησαν να προηγηθούν στο 15’, όμως οι αλλαγές του Μπρένταν Ρότζερς, ο οποίος ήταν βοηθός του Πορτογάλου στο ξεκίνημα της καριέρας του, κατάφεραν να φέρουν την ισοφάριση για τις «αλεπούδες».

Οι Ιταλοί αγνοούν τη χαρά της νίκης στα τελευταία τέσσερα ματς και είναι πέμπτοι στο ιταλικό πρωτάθλημα, ενώ ψάχνουν τον πρώτο τους ευρωπαϊκό τελικό από το 1991. Σε ό,τι αφορά τη Λέστερ, δεν έχει νικήσει στα τελευταία πέντε παιχνίδια και βρίσκεται στην 11η θέση της Πρέμιερ Λιγκ. Έτσι, η κατάκτηση του Κόνφερενς Λιγκ αποτελεί τη μοναδική διέξοδο για την ομάδα του Ρότζερς, αν θέλει να παίξει ποδόσφαιρο στην Ευρώπη και τη νέα σεζόν.