Μίλαν: Επίσημα στην Investcorp τις επόμενες ημέρες

Μέσα στις επόμενες ημέρες θα ολοκληρωθεί η εξαγορά της Μίλαν από την Investcorp. Τα στοιχεία και τα επόμενα βήματα. 

Μίλαν: Επίσημα στην Investcorp τις επόμενες ημέρες

Η νέα αλλαγή ιδιοκτησίας στο τιμόνι της Μίλαν – τρίτη τα τελευταία πέντε χρόνια – είναι πλέον θέμα χρόνου. Από τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι και τον Λι Γιονγκόνκ μέχρι τον Έλιοτ, αυτήν την φορά η αλλαγή ιδιοκτησιακού καθεστώτος για τους «ροσονέρι» διοχετεύεται σε ένα ξεκάθαρα διαφορετικό «αυλάκι».

Οι διαπραγματεύσεις δεν κινήθηκαν βιαστικά, αφενός διότι δεν τίθεται θέμα διασφάλισης της επιβίωσης του συλλόγου λόγω της οικονομικής διαφάνειας που χαρακτηρίζει την ομάδα του Μιλάνου και αφετέρου λόγω του ότι ο Έλιοτ δεν «καιγόταν» να πουλήσει την ομάδα.

Η προσφορά της Investcorp όμως ήταν αδύνατον να πέσει στο κενό. Έτσι, μέσα σε δύο μήνες από την πρώτη άτυπη επαφή μεταξύ των μερών μετατράπηκε σε συμφωνία. Στην ουσία, το μόνο που απομένει είναι η υπογραφή.

Ο όμιλος της Investcorp λοιπόν θα είναι ο αγοραστής της Μίλαν μολονότι οι «ροσονέρι» μιλούσαν επίσης και με άλλους επίδοξους μνηστήρες. Η τιμή πώλησης θα ανέλθει στα 1,18 δισεκατομμύρια ευρώ, ένα νούμερο που κρίνεται υπερβολικό από αρκετούς γνώστες της αγοράς αλλά αποτελεί ένα είδος εγγύησης για το μακροπρόθεσμο σχέδιο που έχει στο μυαλό του η νέα ιδιοκτησία με έδρα το Μπαχρέιν.

Έτσι, βρισκόμαστε στις καθοριστικές για την ανακοίνωση μέρες με τα δικηγορικά γραφεία να εργάζονται για την επίλυση κάποιων λεπτομερειών οι οποίες δεν αποτελούν κίνδυνο για το αίσιο τέλος της συμφωνίας. Είναι δύσκολο να προβλεφθεί η ακριβής ημερομηνία της συμφωνίας ωστόσο είναι πιθανό να είναι μέσα στην επόμενη εβδομάδα.

Οι επικείμενοι αγοραστές ήδη εργάζονται πάνω στο οικονομικό πλάνο που θα ακολουθήσουν στους «ροσονέρι» θέλοντας να συμβαδίσουν με το νέο οικονομικό fair play της UEFA.