Νότιγχαμ Φόρεστ: Τελικός… ανόδου απόψε (21.00) με τη Μπόρνμουθ

Η Νότιγχαμ Φόρεστ φιλοξενείται απόψε (21:00, Novasports 2) από τη Μπόρνμουθ, σε ένα παιχνίδι τελικό για τις δύο ομάδες για την άνοδο στα μεγάλα «σαλόνια» της Premier League.

Νότιγχαμ Φόρεστ: Τελικός… ανόδου απόψε (21.00) με τη Μπόρνμουθ

«Πεδίο μάχης» αποτελεί απόψε το «Βιτάλιτι» για Μπόρνμουθ και Νότιγχαμ Φόρεστ, που κοντράρονται σε εξ αναβολής αναμέτρηση της 33ης αγωνιστικής της Championship της Αγγλίας. Πρόκειται για ένα παιχνίδι «τελικό» και για τις δύο ομάδες, στη μάχη που δίνουν για μια θέση που οδηγεί στην απευθείας άνοδο στα μεγάλα «σαλόνια» της Premier League.

Με μία μόλις αγωνιστική να απομένει για το φινάλε στην κατηγορία, η Μπόρνμουθ έχει το αβαντάζ έναντι των «ξυλοκόπων», μιας και είναι δεύτερη αυτή την στιγμή στην κατάταξη (82 β.) με τρεις πόντους περισσότερους από τη Φόρεστ (79 β.).

Η τελευταία, ωστόσο, μπορεί απόψε με νίκη να ανατρέψει την κατάσταση και να βρεθεί αυτή δεύτερη, καθώς σε περίπτωση ισοβαθμίας έχει καλύτερη διαφορά τερμάτων (σ. αυτή την στιγμή +1) έναντι της αντιπάλου της.

Η Νότιγχαμ, που φιλοδοξεί φέτος να επιστρέψει στην Premier League για πρώτη φορά μετά την περίοδο 1998/99, μετράει 10 εκτός έδρας νίκες την τρέχουσα σεζόν, κάτι που είχε να κάνει εδώ και περίπου 30 χρόνια.

Παράλληλα όμως, διανύει εξαιρετική φόρμα από την «αυγή» του νέου έτους και σε 19 συνολικά αναμετρήσεις της στον θεσμό έχει γνωρίσει μόλις δύο ήττες και έχει καταγράψει τρεις ισοπαλίες και 14 νίκες! Το ακόμα πιο εντυπωσιακό δε, είναι το γεγονός ότι στα τελευταία 10 παιχνίδια της στην κατηγορία έχει πανηγυρίσει 9 νίκες!

Απόψε λοιπόν, το παιχνίδι στο «Βιτάλιτι» αποτελεί ματς «ζωής και θανάτου» και για τις δύο ομάδες, αφού όποια πάρει το θετικό αποτέλεσμα να βρεθεί… προ των πυλών της Premier League και αυτό που μένει να φανεί είναι αν η Φόρεστ θα συνεχίσει την καλή αγωνιστική της πορεία ώστε να βρεθεί ακόμα πιο κοντά στην επίτευξη του στόχου της.

Τον περασμένο Αύγουστο, όταν οι δύο ομάδες συναντήθηκαν στο «Σίτι Γκράουντ» για το πρωτάθλημα, η Μπόρνμουθ κέρδισε 2-1 τους «ξυλοκόπους», ωστόσο ουδέποτε έχει καταφέρει να κάνει το "2 στα 2" απέναντι στη Νότιγχαμ σε μία σεζόν. Tα «κεράσια» παραμένουν αήττητα στο πρωτάθλημα στα έξι τελευταία τους παιχνίδια στην Championship, ενώ στους έξι τελευταίους εντός έδρας αγώνες τους έχουν πανηγυρίσει μόνο 2 νίκες.

Στην τελευταία αγωνιστική, το προσεχές Σάββατο (7/5), η Νότιγχαμ Φόρεστ φιλοξενείται από την (βαθμολογικά αδιάφορη) Χαλ, ενώ η Μπόρνμουθ θα υποδεχτεί τα «λιοντάρια» της Μίλγουολ, που θα «καίγονται» για τους βαθμούς, ώστε να προλάβουν μία θέση στην πρώτη εξάδα που οδηγεί στα μπαράζ ανόδου.

Η βαθμολογία της Championship

*Οι δύο πρώτες θέσεις οδηγούν στην απευθείας άνοδο στην Premier League, ενώ οι θέσεις 3-6 οδηγούν σε μπαράζ για το τρίτο «εισιτήριο» της ανόδου.