Ντόρτμουντ: Επίσημα δικός της ο Σλότερμπακ μέχρι το 2027

Η Μπορούσια Ντόρτμουντ ανακοίνωσε την απόκτηση του Νίκο Σλότερμπακ από την Φράιμπουργκ για το καλοκαίρι με τον 22χρονο κεντρικό αμυντικό να υπογράφει συμβόλαιο συνεργασίας πέντε ετών. 

Ντόρτμουντ: Επίσημα δικός της ο Σλότερμπακ μέχρι το 2027

Η Μπορούσια Ντόρτμουντ ανακοίνωσε την απόκτηση του 22χρονου Γερμανού διεθνή κεντρικού αμυντικού Νίκο Σλότερμπακ από την Φράϊμπουργκ ενόψει της σεζόν 2022/23.

Ο ύψους 1.91 μέτρων στόπερ πέρασε τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις και υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας έως τις 30 Ιουνίου του 2027.

«Ο Νίκο Σλότερμπεκ είναι ένας νεαρός Γερμανός διεθνής που έχει κάνει μεγάλη πρόοδο. Το προφίλ του ταιριάζει απόλυτα στην Ντόρτμουντ», τόνσε ο αθλητικός διευθυντής της ομάδας, Μίχαελ Ζόρκ, ο οποίος θα αποσυρθεί σε λίγες εβδομάδες. Ο διάδοχός του, Σεμπάστιαν Κεχλ, ανέφερε: «Η πορεία του Νίκο μου θυμίζει τη δική μου, γιατί ήρθα και εγώ στην Ντόρτμουντ από το Φράιμπουργκ ως νεαρός διεθνής στην ηλικία του. Ελπίζω ότι η Ντόρτμουντ θα γίνει ένα νέο σπίτι για εκείνον, όπως ήταν για μένα τότε. Ο Νίκο έχει τεράστιες δυνατότητες. Δεν επέλεξε την καλύτερη οικονομικά προσφορά μεταξύ των πολλών ενδιαφερόμενων συλλόγων, αλλά επέλεξε σκόπιμα την Μπορούσια για να αναπτυχθεί περαιτέρω εδώ. Είμαστε πολύ χαρούμενοι που καταφέραμε να πείσουμε τον Νίκο για την πορεία μας και που δεσμεύτηκε ξεκάθαρα στην Μπορούσια Ντόρτμουντ υπογράφοντας ένα μακροχρόνιο συμβόλαιο. Εκ μέρους της Ντόρτμουντ, θα ήθελα να ευχαριστήσω την Φράϊμπουργκ για τις εμπιστευτικές και δίκαιες συνομιλίες».

Ο Σλότερμπακ έχει κερδίσει φέτος τις περισσότερες μονομαχίες (226) από κάθε αμυντικό στην Bundesliga και είναι τρίτος στο εν λόγω στατιστικό γενικά στο πρωτάθλημα. Ο 22χρονος μετρά φέτος 35 συμμετοχές με 4 γκολ και 2 ασίστ σε Πρωτάθλημα και Κύπελλο.