Κούμαν: Όταν με έδιωξαν η διαφορά ήταν 8 πόντους από τη Ρεάλ Μαδρίτης και τώρα περίπου διπλάσια!

Ο Ρόναλντ Κούμαν, επιστρέφοντας στην Βαρκελώνη, ρωτήθηκε για την απομάκρυνση του από τον πάγκο της Μπαρτσελόνα επεσήμανε ότι η διαφορά της από την από την Ρεάλ Μαδρίτης σχεδόν διπλασιάστηκε από τους 8 πόντους επί των ημερών του αφήνοντας αιχμές κατά του προέδρου Λαπόρτα, ενώ ζήτησε την στήριξη του Τσάβι

Κούμαν: Όταν με έδιωξαν η διαφορά ήταν 8 πόντους από τη Ρεάλ Μαδρίτης και τώρα περίπου διπλάσια!

Στη Βαρκελώνη για να παίξει ...γκολφ επέστρεψε ο Ρόναλντ Κούμαν.

Ο μελλοντικός εκλέκτορας της Εθνικής Ολλανδίας και πρώην τεχνικός της Μπαρτσελόνα ρωτήθηκε για την κατάσταση των «μπλαουγκράνα» μετά την απομάκρυνση του.

Εκεί επεσήμανε με εύγλωττο τρόπο ότι δεν υπήρξε η προσδοκώμενη βελτίωση, επισημαίνοντας ότι η διαφορά των Καταλανών από την Ρεάλ Μαδρίτης ήταν, μέχρι να φύγει, οκτώ πόντοι ενώ τώρα περίπου διπλάσια (-15)!

Δήλωση που παρότι λέει την... μισή αλήθεια (αφού τότε η ομάδα ήταν 9η ενώ τώρα, έστω στην ισοβαθμία, 2η...) αποτελεί ευθεία βολή κατά του προέδρου Ζοάν Λαπόρτα, τον οποίο κάλεσε να μην κάνει ότι και μ' εκείνον, στηρίζοντας τον τωρινό τεχνικό Τσάβι Ερνάντες...

«Η κατάσταση στην Μπαρτσελόνα είναι η ίδια όπως όταν ήμουν εκεί. Όταν έφυγα η Ρεάλ ήταν οκτώ πόντους πίσω και τώρα η διαφορά είναι σχεδόν διπλάσια.

Αυτό δείχνει ότι η αλλαγή προπονητή δεν σημαίνει πάντα ότι μπορείς να βελτιωθείς. Η κατάσταση του συλλόγου με πληγώνει. Από τον Ιανουάριο θα είμαι ο προπονητής της Ολλανδίας, αλλά ζητώ τη μέγιστη υποστήριξη για τον Τσάβι. Είναι καλός προπονητής, θρύλος της ομάδας και δεν φταίει που η Μπαρτσελόνα βρίσκεται σε αυτή την κατάσταση.

Εγώ δεν είχα την πλήρη στήριξη του προέδρου, ελπίζω ότι έμαθε και θα στηρίξει τον Τσάβι.

Σίγουρα η ομάδα έχει βελτιωθεί, γιατί ο σύλλογος έχει αποκτήσει επιθετικούς. Ωστόσο, χρειάζεται χρόνο για να επιστρέψει εκεί που ήταν και ζητώ μακροπρόθεσμη στήριξη».