Νεκρός, σε ηλικία 54 ετών, ο ατζέντης Μίνο Ραϊόλα

Σε ηλικία 54 ετών άφησε τα εγκόσμια ο Μίνο Ραϊόλα. Ο Ιταλοολλανδός ατζέντης αντιμετώπιζε χρόνια προβλήματα υγείας κι είχε νοσηλευθεί με πρόβλημα στους πνεύμονες στις αρχές του έτους

Νεκρός, σε ηλικία 54 ετών, ο ατζέντης Μίνο Ραϊόλα

Ένας από τους μεγαλύτερους «παίκτες» του, σύγχρονου, παγκόσμιου ποδοσφαίρου με ιδιαίτερη συμβολή στη διαμόρφωση των (τυπικών κι άτυπων...) κανόνων που το διέπουν δεν είναι ανάμεσα μας πλέον...

Ο Μίνο Ραϊόλα, ο μεγαλοατζέντης που στο πελατολόγιο του διατηρούσε μερικούς από τους μεγαλύτερους ποδοσφαιρικούς αστέρες της σύγχρονης εποχής είναι νεκρός στα 54 του χρόνια.

Αντιμετώπιζε χρόνια προβλήματα υγείας, ενώ τον Ιανουάριο ο Ιταλοολλανδός είχε εισαχθεί στην εντατική σε νοσοκομείο του Μιλάνου με πρόβλημα στους πνεύμονες, με την κατάστασή του να είναι κρίσιμη.

Μάλιστα υπεβλήθη σε επέμβαση. Έμεινε στο νοσοκομείο για δύο εβδομάδες πριν να πάρει τελικά εξιτήριο, αλλά η κατάσταση του επιδεινώθηκε το τελευταίο διάστημα.

Στο πελατολόγιό του είχε, μέχρι τον θάνατο του, τους Ιμπραϊμοβιτς, Πογκμπά και Χάαλαντ κι ήταν διαβόητος για τα μέσα που μετερχόταν για να εξασφαλίσει για τους πελάτες του βασιλικά συμβόλαια αλλά και αυτοκρατορικές αμοιβές για τον ίδιο και την διαμεσολάβηση του!

Ο εκλιπών γεννήθηκε στην Ιταλία το 1967 και ήταν από τους ατζέντηδες που κινούσαν τα νήματα στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο.

Από τα χέρια του είχαν περάσει επίσης οι Μπέργκαμπ, Ρομπίνιο, Μπαλοτέλι, Ντε Λιχτ, Ντοναρούμα και Μόισες Κέαν.

Ο Ιταλός μετανάστευσε στην Ολλανδία και μεγάλωσε παίζοντας στην Χάρλεμ.

Ο Ραϊόλα έγινε γνωστός όταν πραγματοποίησε τη μεταγραφή του νεαρού τότε, Ολλανδού επιθετικού, Ντένις Μπέργκαμπ στην Ίντερ.

Σύμφωνα με το περιοδικό Forbes η περιουσία του την περσινή χρονιά έφτανε τα 73 εκατομμύρια ευρώ, ενώ με τον Πορτογάλο συνάδελφο του Ζόρζε Μέντες είχαν συστήσει την Ένωση των Σούπερ Ατζέντηδων που συνομιλούσε με την FIFA για θεσμικά ζητήματα του ποδοσφαίρου.