Εμιλιάνο Σάλα: Η Κάρντιφ ζητάει 95 εκατομμύρια ευρώ από τη Ναντ για τον θάνατό του

Με προσφυγή της στο CAS η Κάρντιφ ζητάει αποζημίωση ύψους 95 εκατομμυρίων ευρώ από τη Ναντ, θεωρώντας το γαλλικό κλαμπ υπεύθυνο για τον θάνατο του Εμιλιάνο Σάλα.

Εμιλιάνο Σάλα: Η Κάρντιφ ζητάει 95 εκατομμύρια ευρώ από τη Ναντ για τον θάνατό του

To ποσό των 95 εκατομμυρίων ευρώ ως αποζημιώση ζητά η Κάρντιφ από τη Ναντ, καθώς την θεωρεί υπεύθυνη για τον θάνατο του Εμιλιάνο Σάλα. Ο Αργεντίνος φορ, σκοτώθηκε σε αεροπορικό δυστύχημα όταν μετέβαινε στη Μεγάλη Βρετανία και το Κάρντιφ, προκειμένου να υπογράψει στην ομώνυμη ομάδα με μεταγραφή 18 εκατομμυρίων ευρώ, έπειτα από τον τρομερό πρώτο του γύρο με τα «καναρίνια» της Γαλλίας (19 συμμετοχές και 12 γκολ).

Ο Σάλα είχε «πετάξει» με προορισμό την πρωτεύουσα της Ουαλίας, με σκοπό να ξεκινήσει προπονήσεις, όταν ξαφνικά το αεροσκάφος στο οποίο μετέβαινε εξαφανίστηκε από τα ραντάρ στη βόρεια περιοχή της Μάγχης. Έπειτα από 17 ημέρες ερευνών τελικά η σορός του Εμιλιάνο Σάλα, εντοπίστηκε στις 7 Φεβρουαρίου. Τρία χρόνια μετά, ο θάνατος του Σάλα εξακολουθεί να απασχολεί.

Η Κάρντιφ δημοσίευσε ένα βιβλίο με τίτλο «Η αλήθεια για τη δολοφονία του Εμιλιάνο Σάλα», στο οποίο αναπτύσσει τη θεωρία της ότι η Ναντ είναι υπεύθυνη για τον θάνατο του Αργεντινού ποδοσφαιριστή. Μάλιστα, σύμφωνα με τη «Sun», το ουαλικό κλαμπ έχει υποβάλλει καταγγελία στο CAS και ζητάει ως αποζημίωση 95 εκατομμυρίων ευρώ από τη γαλλική ομάδα.