Πρωταθλήτρια Ουγγαρίας η Φερεντσβάρος του Μάρκο Μάριν, υποψήφια αντίπαλος του Ολυμπιακού (pics)

Η Φερεντσβάρος πανηγύρισε το 33ο πρωτάθλημα στην Ιστορία της  και οι Ούγγροι μπορεί να βρεθούν στο δρόμο του Ολυμπιακού στα προκριματικά του Champions League.

Πρωταθλήτρια Ουγγαρίας η Φερεντσβάρος του Μάρκο Μάριν, υποψήφια αντίπαλος του Ολυμπιακού (pics)

Από βδομάδα σε βδομάδα βγαίνουν και τυπικά οι υποψήφιοι αντίπαλοι του Ολυμπιακού για τα προκριματικά του Champions League. Τελευταία ομάδα που κατέκτησε το πρωτάθλημα στη χώρα της ήταν η Φερεντσβάρος.

Η ομάδα της Βουδαπέστης πανηγύρισε το 33ο τίτλο στην Ιστορία της στην Ουγγαρία και θα μπει στην κλήρωση από τον α’ προκριματικό γύρο.

Αν ο Ολυμπιακός ξεκινήσει το ευρωπαϊκό του οδοιπορικό από τον α’ προκριματικό, τότε δεν θα έχει υποψήφια αντίπαλο την Φερεντσβάρος, καθώς και οι δύο θα βρίσκονται στο γκρουπ των «ισχυρών». Το πιθανότερο είναι να συμβεί το ίδιο και στον β’ προκριματικό γύρο.

Αν και οι δύο ομάδες βρεθούν στον γ’ προκριματικό γύρο, τότε οι Μαγυάροι θα είναι στη λίστα των υποψήφιων αντιπάλων του Ολυμπιακού.

Αξίζει να σημειώσει ότι η Φερεντσβάρος είχε στο ρόστερ της τον Μάρκο Μάριν, ο οποίος στα τελευταία παιχνίδια δεν είχε ενεργό συμμετοχή. Ο Γερμανός πρώην άσος του Ολυμπιακού είχε ανακοινώσει πρόσφατα ότι θα κρεμάσει τα παπούτσια του. Προτού όμως σταματήσει την καριέρα του, πρόλαβε και πρόσθεσε ακόμη ένα πρωτάθλημα στην τροπαιοθήκη του.

Ο Μάριν εκτός από το πρωτάθλημα Ουγγαρίας, έχει κατακτήσει ένα πρωτάθλημα με τον Ολυμπιακό (2016-17) και ένα με τον Ερυθρό Αστέρα (2018-19). Επίσης, στο παλμαρέ του έχει δύο κατακτήσεις Europa League με την Τσέλσι το 2012-13 και την Σεβίλλη το 2013-14.

Για την Φερεντσβάρος το φετινό πρωτάθλημα ήταν το 4ο συνεχόμενο.