Λάμπαρτ: «Η Έβερτον δικαιούταν ένα πέναλτι απέναντι στην Λίβερπουλ. Στον Σαλάχ θα το έδιναν»

Ο προπονητής της Έβερτον, Φράνκ Λάμπαρτ, εξέφρασε την πεποίθησή του ότι τα «ζαχαρωτά» θα έπρεπε να πάρουν τουλάχιστον ένα πέναλτι στην ήττα τους με 2-0 από την Λίβερπουλ στο «Άνφιλντ».

Λάμπαρτ: «Η Έβερτον δικαιούταν ένα πέναλτι απέναντι στην Λίβερπουλ. Στον Σαλάχ θα το έδιναν»

Η Έβερτον ηττήθηκε με 2-0 στο «Άνφιλντ» από την Λίβερπουλ και παρέμεινε στην ζώνη του υποβιβασμού με τον προπονητή των «ζαχαρωτών» να μένει δυσαρεστημένος από την διαιτησία.

Ο Άντονι Γκόρντον, ο οποίος «κιτρινίστηκε» στο πρώτο μέρος για θέατρο, βρέθηκε στο έδαφος έπειτα από μονομαχία με τον Τζόελ Μάτιπ στο δεύτερο μέρος του ντέρμπι, προτού ο Άντι Ρόμπερτσον ανοίξει το σκορ, με τον Στιούαρτ Άτγουελ να μένει ασυγκίνητος.

«Είναι πέναλτι» είπε ο Λάμπαρτ μετά την λήξη του παιγνιδιού, «Εάν ήταν ο Σαλάχ στην άλλη μεριά του γηπέδου τότε θα είχε πάρει πέναλτι.

Δεν μπορείς να πάρεις πέναλτι στο Άνφιλντ, αυτή είναι η πραγματικότητα του ποδοσφαίρου κάποιες φορές».

Ο Γκόρντον επίσης αναφέρθηκε στο θέμα μετά το ματς τονίζοντας: «Θα μπορούσαμε να πάρουμε ένα πέναλτι. Κάποιες φορές απλά τα πράγματα είναι εναντίον σου, έτσι είναι το ποδόσφαιρο μερικές φορές.

Ο Μάτιπ χτύπησε το πόδι μου, ξεκάθαρα. Ήμουν τετ-α-τετ μαζί του, τον πέρασα και με χτύπησε, τότε πόνεσα και βρέθηκα κάτω».

Τελικά η Λίβερπουλ πήρε την νίκη με 2-0 χάρη στα τέρματα των Ρόμπερτσον και Οριγκί και πλησίασε την κορυφή στον έναν βαθμό με την Έβερτον να μένει 2 βαθμούς κάτω από την ζώνη του υποβιβασμού με έξι παιγνίδια να απομένουν.