Άρσεναλ - Μάντσεστερ Γ. 3-1: Σε τροχιά Champions League οι «κανονιέρηδες», συγκίνηση για Ρονάλντο!

H Άρσεναλ επικράτησε με 3-1 της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο Εμιρέιτς για την 34η αγωνιστική της Premier League και συνεχίζει να βρίσκεται σε τροχιά... Champions League. Συγκινητικές στιγμές με πρωταγωνιστή τον Κριστιάνο Ρονάλντο. Τρία δοκάρια και ένα χαμένο πέναλτι οι φιλοξενούμενοι. 

Άρσεναλ - Μάντσεστερ Γ. 3-1: Σε τροχιά Champions League οι «κανονιέρηδες», συγκίνηση για Ρονάλντο!

Ένα πολύ μεγάλο τρίποντο πήρε η Άρσεναλ απέναντι στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με 3-1 στο Εμιρέιτς, σε ένα ματς που τα περισσότερα βλέμματα έπεσαν πάνω στον Κριστιάνο Ρονάλντο.

Στο 7ο λεπτό ο κόσμος της Άρσεναλ χειροκρότησε ως φόρο τιμής στο νεκρό νεογέννητο του Κριστιάνο Ρονάλντο, ενώ στο γκολ του (το 100ό στην Premier League) ο Πορτογάλος έδειξε ψηλά στον ουρανό.

Στο αμιγώς αγωνιστικό κομμάτι, η Άρσεναλ τα έβαζε και η Γιουνάιτεντ έσπαγε τα δοκάρια. Οι «κανονιέρηδες» με τη σημερινή τους νίκη «βλέπουν» την έξοδο στο Champions League ολοένα και πιο κοντά.

Το σκορ για τους Λονδρέζους άνοιξε ο Ταβάρες με πλασέ από το ύψος της μικρής περιοχής, παίρνοντας το ριμπάουντ από απόκρουση του Ντε Χέα σε σουτ του Σακά μόλις στο 3’ (1-0).

Οι φιλοξενούμενοι κυνήγησαν την ισοφάριση με τους Ελάνγκα (8’) και Φερνάντες (11’), ενώ σημάδεψε για πρώτη φορά τα δοκάρια στο 24’ με τον Ντάλοτ.

Τελικά, εκεί που όλα έδειχναν ότι πιο κοντά ήταν το 1-1, ήρθε η ανατροπή του Σακά από τον Τέλες και το πέναλτι που εκτέλεσε ο ίδιος ο Σακά κατέληξε στα δίχτυα στο 32’ (2-0). Δύο λεπτά αργότερα (34’) ο Μάτιτς σέντραρε και ο Κριστιάνο με πλασέ στην κίνηση μείωσε σε 2-1.

Στο 57’ η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έχασε πέναλτι με τον Μπρούνο Φερνάντες να σημαδέει το δεξί δοκάρι, ενώ στο 63’ νέο δοκάρι για τους φιλοξενούμενους με τον Ντάλοτ.

Το τελικό 3-1 διαμόρφωσε ο Τζάκα με μακρινό σουτ στο 70’.

ΑΡΣΕΝΑΛ: Ράμσντεϊλ, Σοάρες (90' Τομιγιάσου), Γουάιτ, Γκάμπριελ, Ταβάρες, Τζάκα, Ελνένι, Σάκα (74’ Χόλντινγκ), Έντεγκααρντ, Σμιθ-Ρόου (64’ Μαρτινέλι), Ενκέτι

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΪΤΕΝΤ: Ντε Χέα, Νταλότ, Λίντελεφ, Βαράν, Τέλες, Μάτιτς (78’ Ράσφορντ), ΜακΤόμινεϊ, Ελάνγκα (78’ Λίνγκαρντ), Φερνάντες (84’ Μάτα), Σάντσο, Ρονάλντο