Ολλανδία: Οι οπαδοί της Μπρέντα ματαίωσαν την πώληση της ομάδας στη... Μάντσεστερ Σίτι! (pic)

Οι οπαδοί της ολλανδικής Μπρέντα πέτυχαν να ματαιώσουν την πώληση της ομάδας τους στην εταιρία «City Football Group», καθώς δεν θέλουν να γίνουν «εργοστάσιο δανεικών για τη Μάντσεστερ Σίτι»!

Ολλανδία: Οι οπαδοί της Μπρέντα ματαίωσαν την πώληση της ομάδας στη... Μάντσεστερ Σίτι! (pic)

Με αποτυχία στέφθηκε η προσπάθεια της εταιρίας «City Football Group», η οποία που ελέγχει τη Μάντσεστερ Σίτι, να ολοκληρώσει την αγορά της ολλανδικής Μπρέντα.

Το συγκεκριμένο κλαμπ αγωνίζεται στην Eerste Divisie (δεύτερη κατηγορία Ολλανδίας) και επρόκειτο να προστεθεί στο χαρτοφυλάκιο του ομίλου, το οποίο περιλαμβάνει ήδη αρκετούς ποδοσφαιρικούς συλλόγους σε όλο τον κόσμο.

Ο λόγος; Οι οπαδοί της Μπρέντα! Για του λόγου το αληθές, οι φίλοι της ολλανδικής ομάδας είχαν ξεκινήσει μια καμπάνια μέσω της οποίας διατράνωσαν την αντίθεσή τους με τα αγγλικά σχέδια, καθώς δεν επιθυμούσαν να γίνει η Μπρέντα «εργοστάσιο δανεικών ποδοσφαιριστών για τη Μάντσεστερ Σίτι».

Μάλιστα, μια ομάδα οπαδών της Μπρέντα αποφάσισε να κρεμάσει ένα πανό έξω από το στάδιο «Έτιχαντ» της Μάντσεστερ Σίτι στις 27 Μαρτίου το οποίο έγραφε: «Μείνετε μακριά από την επικράτειά μας, η ΝΑΚ δεν είναι επιχείρηση του Ομίλου City».

Επίσης, στο γήπεδο της ολλανδικής ομάδας έχουν κρεμαστεί εσχάτως μεγάλα πανό που καταφέρονται κατά της προτεινόμενης εξαγοράς, ενώ υπάρχει και σχετική καμπάνια στα social media.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από το 2011 η Μπρέντα ανήκει σε ομάδα μετόχων, τέσσερις εκ των οποίων έχει στην κατοχή της μια «χρυσή μετοχή», που τους δίνει το δικαίωμα να ασκήσουν βέτο στην πώληση του ολλανδικού κλαμπ.

Η επίσημη ανακοίνωση που δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα της ομάδας ανέφερε σχετικά με την προσπάθεια αγοράς της από τη City Football Group:

«Ύστερα από έντονες συζητήσεις, τόσο με το City Football Group όσο και με δύο πιθανές εναλλακτικές, το Ίδρυμα NOAD αποφάσισε, μετά από προσεκτικές και ενδελεχείς δοκιμές, να υπογράψει το τοπικό σχέδιο για τη ΝΑΚ Μπρέντα»