Κλίνσμαν: «Η Μπάγερν μπορεί να “σφραγίσει” τον τίτλο στο ντέρμπι με τη Ντόρτμουντ»

Ο παλαίμαχος Γερμανός άσος Γιούργκεν Κλίνσμαν αναφέρθηκε στο ντέρμπι της Μπάγερν με τη Ντόρτμουντ το Μεγάλο Σάββατο, το μέλλον του Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι αλλά και το… μάθημα που πήρε φέτος ο προπονητής των Βαυαρών, Γιούλιαν Νάγκελσμαν.

Κλίνσμαν: «Η Μπάγερν μπορεί να “σφραγίσει” τον τίτλο στο ντέρμπι με τη Ντόρτμουντ»

Την ευκαιρία να εξασφαλίσει και μαθηματικά το 32ο πρωτάθλημα της ιστορίας της αλλά και τον 10ο σερί της τίτλο στην Bundesliga έχει το Μεγάλο Σάββατο η Μπάγερν, στο ντέρμπι με τη Μπορούσια Ντόρτμουντ στο Μόναχο για την 31η αγωνιστική του θεσμού.

Ο παλαίμαχος άσος του γερμανικού ποδοσφαίρου, Γιούργκεν Κλίνσμαν, αναφέρθηκε στο ματς των δύο πρωτοπόρων της κατηγορίας, όπως επίσης και το... μάθημα που πήρε φέτος ο Γιούλιαν Νάγκελσμαν, στην πρώτη του σεζόν στους πρωταθλητές.

«Είμαι σίγουρος πως μπορούν να το πετύχουν στο ντέρμπι», είπε αρχικά όταν ρωτήθηκε αν μπορεί η Μπάγερν να «σφραγίσει» τον τίτλο στο παιχνίδι με τη Ντόρτμουντ και πρόσθεσε:

«Είναι μία δύσκολη σεζόν αυτή για τον Γιούλιαν, όμως έχει μάθει πάρα πολλά για το μέλλον. Κι αυτό είναι πολύτιμο. Αυτό που έκανε πολύ καλά η Μπάγερν, ήταν η στρατηγική της στην προετοιμασία ενός ρόστερ που θα έχει ορίζοντα 3-5 χρόνια. Έχουν ήδη βάλει τα περισσότερα κομμάτια μαζί, έχουν ένα πολύ σταθερό και ποιοτικό ρόστερ.

Αν είσαι οπαδός της Μπάγερν η μεγαλύτερη απορία σου είναι το μέλλον του Λεβαντόφσκι. Πιστεύω ότι στο τέλος θα μείνει. Αλλά ο "σκελετός" της ομάδας είναι ήδη πάρα πολύ δυνατός. Κι αν χρειαστεί να προσθέσει ένα με δύο κομμάτια, θα το κάνει...».

Υπενθυμίζεται ότι τη φετινή αγωνιστική περίοδο η Μπάγερν Μονάχου αποκλείστηκε από τον 2ο γύρο του γερμανικού Κυπέλλου, ενώ στο Champions League έμεινε εκτός συνέχειας από τη Βιγιαρεάλ στα προημιτελικά της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.