Γιουβέντους-Φιορεντίνα 2-0: Στον τελικό με δεύτερη νίκη

Η Γιουβέντους απέκλεισε την Φιορεντίνα (με δεύτερη νίκη, αυτή τη φορά με 2-0) και θα διεκδικήσει από την Ίντερ στις 11 Μαΐου στο «Ολίμπικο» της Ρώμης το φετινό Coppa Italia. 

Γιουβέντους-Φιορεντίνα 2-0: Στον τελικό με δεύτερη νίκη

Το Κύπελλο Ιταλίας είναι ο στόχος που απέμεινε για έναν τίτλο στην Γιουβέντους και θα τον διεκδικήσει από την Ίντερ στις 11 Μαΐου στο Ολίμπικο της Ρώμης. Η ομάδα του Μάσιμο Αλέγκρι επιβλήθηκε και στον δεύτερο ημιτελικό στο Τορίνο της Φιορεντίνα με 2-0 (είχε νικήσει 1-0 και εκτός έδρας) σφραγίζοντας το εισιτήριο για τον τελικό.

Η Φιορεντίνα προσπάθησε να επιτεθεί από την αρχή για να φτάσει στο γκολ, αλλά όπως και στο πρώτο ματς προδόθηκε αμυντικά. Στο 32' από τη σέντρα του Μοράτα έγιναν μια σειρά από λάθη στην οπισθοφυλακή των «βιόλα» και ο Φεντερίκο Μπερναρντέσκι με ωραίο σουτ έγραψε το 1-0 κάνοντας πιο απλό το έργο για την ομάδα του.

Στην επανάληψη η Γιουβέντους επιδίωξε τον έλεγχο και είχε ευκαιρίες για δεύτερο γκολ, με τον Περίν πάντως να αποκρούει την κεφαλιά του Μαρτίνες στο 51' και να κρατά το προβάδισμα για την ομάδα του. Οι φιλοξενούμενοι είχαν δοκάρι με τον Μπιράγκι στο 66' σε μια ευκαιρία να ξαναμπούν στο κόλπο. Ο Ραμπιό βρήκε δίχτυα στο 70', αλλά μέσω VAR το γκολ δεν μέτρησε για οφσάιντ του μέσου της Γιουβέντους. Ενώ ζητήθηκε πέναλτι από τους γηπεδούχους στο 73' σε μαρκάρισμα στον Ντε Λιχτ, αλλά δεν υπήρχε κάτι. Η ομάδα του Βισέντσο Ιταλιάνο έφτασε κοντά στο γκολ στο 78' με τον Καμπράλ και κάπου εκεί όλα τελείωσαν, με τον Περίν να καθαρίζει εύκολα δύο απέλπιδες προσπάθειες των φιλοξενούμενων. Και τελικά στις καθυστερήσεις τον Ντανίλο να ολοκληρώνει με το 2-0 (μετά από εξαιρετική ενέργεια του Κουαδράδο) την πρόκριση της ομάδας του, δίνοντας έμφαση στην επιτυχία της.

Διαιτητής ήταν ο Ντανιέλε Ντόβερι που παρατήρησε με κίτρινη κάρτα τους Ντε Σίλιο, Μαρτίνες

Γιουβέντους: Περίν, Ντε Σίλιο (79' Κουαδράδο), Ντε Λιχτ, Μπονούτσι, Άλεξ Σάντρο, Ντανίλο, Ζακάρια, Ραμπιό, Μπερναρντέσκι (82' Κιελίνι), Βλάχοβιτς (82' Κιν), Μοράτα (67' Ντιμπάλα)

Φιορεντίνα: Ντραγκόφσκι, Βενούτι (69' Καγιεχόν), Μαρτίνες, Ιγκόρ, Μπιράγκι, Ντάνκαν (79' Μάλεχ). Τορέιρα (46' Αμραμπάτ), Σαπονάρα (62' Σοτίλ), Ικονέ (79' Πιάτεκ), Γκονζάλες, Καμπράλ