Ρουμπιάλες: «Άδικες και ανέντιμες οι κατηγορίες»

Στην αντεπίθεση πέρασε ο πρόεδρος της ισπανικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας (RFEF), Λουίς Ρουμπιάλες, δύο ημέρες μετά τις αποκαλύψεις της ηλεκτρονικής εφημερίδας "El Confidencial" σχετικά με τη συμφωνία της RFEF με την εταιρεία "Kosmos" του Ζεράρ Πικέ, για τη διοργάνωση του διευρυμένου Σούπερ Καπ στη Σαουδική Αραβία, έναντι προμήθειας ύψους 24 εκατ. ευρώ.

Ρουμπιάλες: «Άδικες και ανέντιμες οι κατηγορίες»

Ο Ρουμπιάλες παρέθεσε σήμερα (20/4) δίωρη συνέντευξη Τύπου, όπου έκανε λόγο για «άδικες και ανέντιμες κατηγορίες», παρουσία αρκετών επικεφαλής περιφερειακών ενώσεων, που θέλησαν με τον τρόπο αυτό να εκδηλώσουν τη στήριξή τους στον πρόεδρο της ομοσπονδίας.

«Είμαι έξω φρενών με τα ψεύδη που δημοσιεύτηκαν και εξαιρετικά θυμωμένος για την παράνομη κλοπή πληροφοριών από το κινητό μου» τόνισε μεταξύ άλλων ο Λουίς Ρουμπιάλες, που υπογράμμισε ότι «το συμβόλαιο που δημοσιεύτηκε ήταν μία προγενέστερη εκδοχή, η οποία δεν υλοποιήθηκε ποτέ. Ηταν ένα πρώτο προσχέδιο και αυτό το εξηγήσαμε στον δημοσιογράφο κατά τη διάρκεια μίας δίωρης συνάντησης στα γραφεία της RFEF, αλλά αυτός αποφάσισε έτσι κι αλλιώς να το δημοσιεύσει».

Αναφερόμενος στην ουσία της υπόθεσης, που έχει προκαλέσει σάλο στο ισπανικό ποδόσφαιρο (καθώς περιλαμβάνει και άλλες αποκαλύψεις, όπως ότι καθίσταται σχεδόν υποχρεωτική η παρουσία της Ρεάλ και της Μπαρτσελόνα στην τετράδα του Σούπερ Καπ), ο Ρουμπιάλες είπε μεταξύ άλλων ότι «η Kosmos προσέγγισε την RFEF για να προτείνει μία νέα μορφή του Σούπερ Καπ, η ιδέα μας άρεσε και τους είπαμε να προχωρήσουν», ενώ αρνήθηκε ότι υπήρξε εμπορική συμφωνία με τον Πικέ. Σε ό,τι αφορά την προμήθεια 24 εκατ. ευρώ για την εταιρεία του άσου της Μπαρτσελόνα, ο πρόεδρος της ομοσπονδίας δεν τη διέψευσε, υποστήριξε όμως ότι αυτή πληρώθηκε εξ ολοκλήρου από τη Σαουδική Αραβία.

Ο Ρουμπιάλες διέψευσε επίσης ότι υπήρξε νωρίτερα άλλη συμφωνία με το Κατάρ, λέγοντας ότι το σχετικό προσχέδιο που δημοσιεύτηκε δεν εγκρίθηκε ποτέ από τις αρχές της Ντόχα.