Σε δημοπρασία η φανέλα του Μαραντόνα, από τον προημιτελικό του Μουντιάλ του Μεξικού, με την Αγγλία!

Η θρυλική φανέλα με το 10 της Εθνικής Αργεντινής, που φορούσε ο Ντιέγκο Μαραντόνα, στον αξέχαστο προημιτελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου του Μεξικού (1986) κόντρα στην Αγγλία βγήκε σε δημοπρασία με τιμή εκκίνησης τα 4 εκατομμύρια λίρες!

Σε δημοπρασία η φανέλα του Μαραντόνα, από τον προημιτελικό του Μουντιάλ του Μεξικού, με την Αγγλία!

Ένα από τα πλέον περιζήττητα «κομμάτια» για συλλέκτες και δη ποδοσφαιρικών αναμνηστικών είναι στη διάθεση του κοινού.

Με το αζημίωτο βέβαια...

Πρόκειται για την φανέλα της εθνικής Αργεντινής με το νούμερο 10 που φορούσε ο Ντιέγκο Μαραντόνα στον προημιτελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου του Μεξικού το 1986 κόντρα στην Αγγλία.

Εκείνο το αξέχαστο ματς που, αφού σκόραρε με το (κατά δήλωση του...) «χέρι του Θεού», κατόπιν, πέτυχε το ψηφισθέν ως το κορυφαίο τέρμα στα χρονικά των Παγκοσμίων Κυπέλλων περνώντας την ...μισή Εθνική Αγγλίας!

Η φανέλα εκείνη λοιπόν βγήκε σε δημοπρασία από τον γνωστό οίκο Σόθμπις με τιμή εκκίνησης (κρατηθείτε...) τα 4 εκατομμύρια λίρες (5 εκ. ευρώ)!

Λογικό αφού ίσως πρόκειται για την πιο περιζήτητη φανέλα (μαζί με εκείνη του Πελέ στο Μουντιάλ του 1970, ενδεχομένως...)

Ο Άγγλος παλαίμαχος Στιβ Χοτζ την είχε στην κατοχή του, παίρνοντας την δια χειρός του «πίμπε ντ' όρο» και πρόσφατα πήρε την απόφαση να πουλήσει αυτό το σπάνιο ποδοσφαιρικό κειμήλιο μέσω του συγκεκριμένου διεθνούς οίκου δημοπρασιών.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις μπορεί να χρειαστεί ο επίδοξος νέος κάτοχος της να ξοδέψει πάνω από 6.000.000 λίρες.

Αν συμβεί μάλιστα κάτι τέτοιο, τότε καταρριφθεί το παγκόσμιο ρεκόρ, που ανήκει σε μια φανέλα του Μπέιμπ Ρουθ (κορυφαίος στα χρονικά παίκτης μπέιζμπολ) από το 1928-1930, η οποία πωλήθηκε τον Ιούνιο του 2019 για 4.440.000 λίρες.

Στα αξιοσημείωτα ότι οι φανέλες της εθνικής Αργεντινής σε εκείνον τον αγώνα δεν ήταν οι αυθεντικές που είχαν προμηθευτεί για τη διοργάνωση.

Τα παράπονα των παικτών λόγω της ζέστης στην Πόλη του Μεξικού σε συνδυασμό με το βαμβάκι της εμφάνισης που ανέβαζε ακόμα περισσότερο τη θερμοκρασία οδήγησε έναν φροντιστή να προμηθευτεί από ένα μαγαζί στη χώρα πιο λεπτές φανέλες.

Στη συνέχεια, έραψε τα σήματα της Αργεντινής πάνω τους και σιδέρωσε τους αριθμούς, φτιάχνοντας μια εμφάνιση που πλέον στοιχίζει εκατομμύρια.