Λίβερπουλ – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 4-0: «Πάρτι» και κόκκινη κορυφή

Η Λίβερπουλ ισοπέδωσε (4-0), για ακόμη μια φορά τη φετινή αγωνιστική περίοδο (0-5 στον πρώτο γύρο) τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και ανέβηκε στην κορυφή, έχοντας ματς περισσότερο βέβαια από την πρωταθλήτρια Σίτι. 

Λίβερπουλ – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 4-0: «Πάρτι» και κόκκινη κορυφή

Με τους Σαλάχ (2), Μανέ (1), Ντίας (1) να…χαζεύουν την αντίπαλη άμυνα και τον Τιάγκο να δεσπόζει στον χώρο της μεσαίας γραμμής, η Λίβερπουλ…πάτησε τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (4-0) και κορυφή.

Η Λίβερπουλ κυριάρχησε στο πρώτο ημίχρονο από την αρχή μέχρι το τέλος. Σημείωσε δύο υπέροχα τέρματα, είχε ευκαιρίες, κυκλοφόρησε την μπάλα, πίεσε ψηλά, έκλεψε μπάλες και δεν άφησε τους φιλοξενούμενους να περάσουν τη σέντρα.

Μόλις στο 5’ από δεξιά οι γηπεδούχοι κυκλοφόρησαν υπέροχα την μπάλα, ο Σαλάχ από δεξιά γύρισε στην μικρή περιοχή για τον Λουίς Ντίας και ο τελευταίος από κοντά έκανε το 1-0.

Δύο λεπτά αργότερα (7'), το «Άνφιλντ» σηκώθηκε στο πόδι για να χειροκροτήσει παρατεταμένα και να τραγουδήσει το «You” ll Never Walk Alone» σε ένδειξη συμπαράστασης στον Κριστιάνο Ρονάλντο, o οποίος έχασε το ματς λόγω του θανάτου του νεογέννητου παιδιού του.

Στο 12’ η κεφαλιά του Ντίας πέρασε άουτ ενώ τέσσερα λεπτά μετά ο Μανέ απείλησε με την μπάλα να κοντράρει και να περνάει κόρνερ.

Το σκηνικό δεν άλλαξε και στο 19’ το σουτ του Χέντερσον έφυγε άουτ, με τη Λίβερπουλ να είναι εξαιρετική και τον Τιάγκο να κάνει ένα ακόμη φοβερό παιχνίδι. Στο 22’ έγινε και το 2-0 με τον Σαλάχ να βρίσκει στόχο αφού πρώτα οι Μάτιπ, Ντίας και Μανέ…έκρυψαν την μπάλα.

Στο 30’ σουτ του Σαλάχ μπλόκαρε ο Ντε Χέα ενώ στο 35’ σωστά ακυρώθηκε το γκολ του Ντίας αφού ήταν οφ σάιντ μετά την πάσα του Φαμπίνιο. Το ημίχρονο έκλεισε με μία ακόμη καλή στιγμή για τους γηπεδούχους και τον Ντίας.

Είναι χαρακτηριστικό πως στο 55’ είχαμε το πρώτο σουτ των φιλοξενούμενων, με τον Σάντσο (μπλόκαρε εύκολα ο Άλισον), με τη Λίβερπουλ να μην έχει με την ίδια δύναμη στην επανάληψη. Στο 64' χρειάστηκε ο κίπερ της Λίβερπουλ να κάνει διπλή επέμβαση σε Ράσφορντ, Σάντσο σε μια φάση όπου σηκώθηκε το σημαιάκι για οφ σάιντ αλλά εάν είχαμε γκολ θα μετρούσε.

Τέσσερα λεπτά μετά όμως τα πάντα τελείωσαν. Η Λίβερπουλ κυκλοφόρησε γρήγορα την μπάλα, ανέβασε την ταχύτητα, ο Ντίας από δεξιά σέρβιρε και ο Μανέ με πλασέ έγραψε το 3-0. Ο Σαλάχ στο 85' μετά την έξοχη πάσα του Ζότα διαμόρφωσε το τελικό 4-0.

ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ: Άλισον, Μάτιπ, Φαν Ντάικ, Αλεξάντερ-Άρνολντ, Ρόμπερτσον, Φαμπίνιο (86' Μίλνερ), Τιάγκο (80' Κεϊτά), Χέντερσον, Μανέ, Σαλάχ, Ντίας (70' Ζότα).

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΙΤΕΝΤ: Ντε Χέα, Φαν Μπισάκα, Τζόουνς (46’ Σάντσο), Μαγκουάιρ, Λίντελοφ, Νταλότ, Πογκμπά (10’ λ. τρ. Λίντγκαρντ), Μάτιτς, Φερνάντες, Ελάνγκα (84' Μεζμπρί), Ράσφορντ.

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ