Μάντσεστερ Σίτι: Οπαδοί ζήτησαν από την ομάδα να συνδράμει σε πρωτοβουλίες για το Χίλσμπορο

Μια ομάδα φιλάθλων της Μάντσεστερ Σίτι ζήτησαν με επιστολή τους από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ομάδας να υπογράψει δύο πρωτοβουλίες που σχετίζονται με την τραγωδία του Χίλσμπορο.

Μάντσεστερ Σίτι: Οπαδοί ζήτησαν από την ομάδα να συνδράμει σε πρωτοβουλίες για το Χίλσμπορο

Ομάδα φιλάθλων της Μάντσεστερ Σίτι απευθύνθηκε μέσω επιστολής στον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ομάδας, Φεράν Σοριάνο για να τον παροτρύνει να υπογράψει δύο πρωτοβουλίες που σχετίζονται με την τραγωδία του Χίλσμπορο.

Μια μερίδα οπαδών της Σίτι δεν σεβάστηκε την ενός λεπτού σιγή πριν από τον ημιτελικό του Κυπέλλου Αγγλίας εναντίον της Λίβερπουλ το Σάββατο, γεγονός το οποίο καταδικάστηκε άμεσα από εκπρόσωπο των «πολιτών» και αργότερα από τον προπονητή της ομάδας, Πεπ Γκουαρδιόλα.

Η επιστολή εκ μέρους της MCFC Fans Foodbank Support, η οποία οργανώνει συλλογές τροφίμων για λογαριασμό της Manchester Central Foodbank πριν από τους αγώνες στο «Etihad», αναφέρει ότι δεν επιθυμούν «να καταδικάσουν ορισμένους οπαδούς ή απλώς να εκφράσουν την οργή τους».

Αντίθετα, θέλουν η Σίτι να ταχεθεί στο πλευρό των Λίβερπουλ και Έβερτον, μεταξύ άλλων συλλόγων, για να υποστηρίξει το «The Real Truth Legacy Project» και το «A Hillsborough Law».

Η πρώτη στοχεύει να προσθέσει την εκπαίδευση σχετικά με την τραγωδία του Χίλσμπορο, στην οποία έχασαν τη ζωή τους 97 άνθρωποι, στο εθνικό πρόγραμμα σπουδών, ενώ η δεύτερη στοχεύει στην «θέσπιση καταστατικού καθήκοντος ειλικρίνειας στους δημόσιους υπαλλήλους κατά τη διάρκεια όλων των μορφών δημόσιας έρευνας και ποινικής έρευνας».

Σύμφωνα με την αποστολή, στόχος είναι να «διασφαλιστεί ότι η κληρονομιά του Hillsborough δεν θα ξεχαστεί και ότι τα ψέματα που προκάλεσαν τόσο πόνο στις οικογένειες δεν θα επαναληφθούν».

Ο Ian Byrne, μέλος του Liverpool West Derby, έστειλε επίσης επιστολή στους πρωταθλητές Αγγλίας καλώντας τους να συμμετάσχουν στο The Real Truth Legacy Project.