Ρούνεϊ: «Ο πρώην ιδιοκτήτης να χάσει τον ύπνο του με τον υποβιβασμό της Ντέρμπι»

Ο προπονητής της Ντέρμπι Κάουντι, Γουέιν Ρούνεϊ, ελπίζει να "χάσει τον ύπνο του" ο πρώην ιδιοκτήτης του συλλόγου, Μελ Μόρις, λόγω του υποβιβασμού της ομάδας στην τρίτη κατηγορία του αγγλικού ποδοσφαίρου.

Ρούνεϊ: «Ο πρώην ιδιοκτήτης να χάσει τον ύπνο του με τον υποβιβασμό της Ντέρμπι»

Η Ντέρμπι τιμωρήθηκε με δύο ξεχωριστές αφαιρέσεις βαθμών, συνολικά 21, για τις διοικητικές εξελίξεις και την παραβίαση των οικονομικών κανόνων νωρίτερα στη σεζόν, γεγονός που μετά την ήττα με 1-0 από την ΚΠΡ επέφερε τον οριστικό υποβιβασμό της από την Championsip.

«Ας ελπίσουμε ότι δεν θα έχει έναν καλό ύπνο απόψε και αυτό που συνέβη θα τον ταλαιπωρεί στο μυαλό του», είπε ο Ρούνεϊ στο BBC τη Δευτέρα (18/04) και συνέχισε: «Πιστεύω ότι πρέπει να το σκεφτεί. Εκεί που άφησε το σύλλογο, ήταν ένα πλήρες χάος.

Ξέρω ότι ο Μελ Μόρις είναι μεγάλος οπαδός της Ντέρμπι, οπότε είμαι σίγουρος ότι απόψε θα είναι πολύ απογοητευμένος στο σπίτι του. Είμαστε απογοητευμένοι καθώς κάναμε ό,τι μπορούσαμε για να μην επιτρέψουμε να συμβεί αυτό και δουλέψαμε εξαιρετικά σκληρά», πρόσθεσε ο πρώην στράικερ της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Παρά τον υποβιβασμό ο άλλοτε διεθνής άσος παραδέχθηκε ότι υπάρχουν μερικά θετικά στοιχεία που πρέπει να βγάλει από τη σεζόν. «Κερδίσαμε αρκετούς βαθμούς για να παραμείνουμε σε αυτή την κατηγορία την επόμενη σεζόν και αναπτύξαμε μερικούς πολύ καλούς, νέους, ντόπιους παίκτες», είπε ο Ρούνεϊ. Με αυτή την έννοια, το μέλλον του συλλόγου φαίνεται λαμπρό. Αλλά πρώτα πρέπει να ξεπεράσουμε αυτό που συνέβη.»

Η διοίκηση βρίσκεται σε συζητήσεις για μια πιθανή εξαγορά, με τον Αμερικανό επιχειρηματία Κρις Κίρχνερ ν΄ αποτελεί, σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης, το φαβορί για να πάρει στα χέρια του το πακέτο των μετοχών.