Γάνδη - Άντερλεχτ 4-3 πέναλτι: Κυπελλούχος ξανά μετά το 2010!

Η Γάνδη λύγισε την Άντερλεχτ στα πέναλτι (4-3) ύστερα από 120 λεπτά χωρίς γκολ, στέφθηκε Κυπελλούχος Βελγίου  και επέστρεψε στο θρόνο 12 χρόνια αργότερα. 

Γάνδη - Άντερλεχτ 4-3 πέναλτι: Κυπελλούχος ξανά μετά το 2010!

Ξανά στον θρόνο η Γάνδη. Τα «Βουβάλια» επικράτησαν 4-3 στα πέναλτι της Άντερλεχτ ύστερα από 120 λεπτά χωρίς γκολ και στέφθηκαν για 4η φορά Κυπελλούχοι Βελγίου ύστερα από 12 χρόνια.

Μεγάλος πρωταγωνιστής του αγώνα ο τερματοφύλακας της Γάνδης, Ντέιβι Ρουφ που έβγαλε τις δύο τελευταίες εκτελέσεις και χάρισε την κούπα στην Γάνδη.

Ο τελικός δεν είχε καλό θέαμα, ούτε πολλές φάσεις. Το ματς οδηγήθηκε στη «ρώσικη ρουλέτα», εκεί όπου οι ομάδες ήταν… άχαστες στις τρεις πρώτες εκτελέσεις. Ο Λέμαγιτς έγραψε το 4-3 για τη Γάνδη, με τον Ρουφ να πιάνει το πέναλτι του Κιουλέν και να δίνει την ευκαιρία στην ομάδα του να σηκώσει το τρόπαιο.

Ωστόσο, ο Βαν Κρόμπριτζ έβγαλε το πέναλτι του Ενγκαντό και έδωσε την ευκαιρία στην Άντερλεχτ να ισοφαρίσει, αλλά ο Ρουφ έπιασε την εκτέλεση του Μουρίγιο και χάρισε την κούπα στην Γάνδη μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς από την ομάδα και τους οπαδούς της.