Serie A: Εισαγγελική πρόταση απαγόρευσης ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο των Ανιέλι και Ντε Λαουρέντις!

Απαγόρευση ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο για 12 μήνες ήταν η πρόταση του Εισαγγελέα για τον, πρόεδρο της Γιουβέντους, Αντρέα Ανιέλι και 11μηνη για τον ομόλογο του, της Νάπολι, Αουρέλιο Ντε Λαουρέντις, λόγω της ανάμειξης τους για το σκάνδαλο πλασματικών κεφαλαιακών κερδών όπου εμπλέκονται 11 ομάδες (και της Serie A).

Serie A: Εισαγγελική πρόταση απαγόρευσης ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο των Ανιέλι και Ντε Λαουρέντις!

Μηδενική ανοχή από τον Εισαγγελέα της έδρας κατά την έναρξη της εκδίκασης της υπόθεσης παρουσίασης πλασματικών κεφαλαιακών κερδών.

Η πρόταση του, μεταξύ άλλων, ήταν να απαγορευθεί η δυνατότητα ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο στον, πρόεδρο της Γιουβέντους, Αντρέα Ανιέλι και τον, ομόλογο του της Νάπολι, Αουρέλιο Ντε Λαουρέντις.

Η δική για τα ψευδή λογιστικά στοιχεία στο ιταλικό ποδόσφαιρο στην οποία εμπλέκονται 11 ομάδες, συνολικά, ξεκίνησε στη Ρώμη.

Ανάμεσά τους η Γιουβέντους και η Νάπολι, μαζί με τους παράγοντές τους.

Ο εισαγγελέας ζήτησε την απαγόρευση ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο για 16 μήνες και 10 μέρες κατά του διευθύνοντα συμβούλου της «γηραιάς κυρίας», Φάμπιο Παρατίτσι, καθώς κατηγορείται για 32 υποθέσεις συμβολαίων που εμφάνιζε παραφουσκωμένα ποσά.

Για τον ισχυρό άνδρα της ομάδας του Τορίνο, Αντρέα Ανιέλι, ο εισαγγελέας ζήτησε απαγόρευση ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο για 12 μήνες.

Το ίδιο αίτημα κατατέθηκε και για τους Νέντβεντ και Αριβαμπένε για οκτώ μήνες, ενώ για τον Τσερουμπίνι το ίδιο αίτημα κατατέθηκε για έξι μήνες. Η ομάδα κινδυνεύει με πρόστιμο 800 χιλιάδων ευρώ.

Ως προς τους διοικούντες τη Νάπολι, για τον Αουρέλιο Ντε Λαουρέντις ο εισαγγελέας ζήτησε απαγόρευση ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο για έντεκα μήνες και δέκα για τη σύζυγό του, ενώ την ίδια ποινή ζήτησε και για τα παιδιά τους.

Στις υπόλοιπες ομάδες της κορυφαίας κατηγορίας της Ιταλίας για τον πρόεδρο της Σαμπντόρια, Μάσιμο Φερέρο ζητήθηκε η ετήσια απαγόρευση πρόσβασης στο γήπεδο, στον πρόεδρος της Έμπολι, Κόρσι, 11 μήνες και 15 μέρες, ενώ στον πρόεδρο της Τζένοα, Ενρίκο Πρετσιόζι 6 μήνες και 10 μέρες.

Στο συγκεκριμένο σκάνδαλο εμπλέκονται και οι Πάρμα, Πίζα με τις εισαγγελικές προτάσεις να αφορούν πρόστιμα

Η διαδικασία θα συνεχιστεί την Πέμπτη και την Παρασκευή και η απόφαση θα βγει μετά το Πάσχα.