Πρόβα και για...Μουντιάλ ο Ολυμπιακός

Εκτός από την Σαχτάρ που ξεκινά την τουρνέ φιλικών της με τον Ολυμπιακό και η Ντιναμό Κιέβου κάνει το ίδιο. Σειρά αγώνων με μήνυμα για την ειρήνη, για την οικονομική ενίσχυση στην Ουκρανία, αλλά και για τους διεθνείς ενόψει μπαράζ Μουντιάλ. 

Πρόβα και για...Μουντιάλ ο Ολυμπιακός

Η Σαχτάρ φτάνει το πρωί του Σαββάτου στην Αθήνα (από την Τουρκία όπου προετοιμάζεται μία εβδομάδα τώρα) για να δώσει το φιλικό με τον Ολυμπιακό το ίδιο βράδυ (9/4-20.00) στο «Γ. Καραϊσκάκης», στο ξεκίνημα της τουρνέ της ανά την Ευρώπη και τις ΗΠΑ, με βασικό σκοπό το αντιπολεμικό μήνυμα για όσα συμβαίνουν στην Ουκρανία εδώ και 42 μέρες, τη συγκέντρωση πόρων για τους πρόσφυγες και όσους υποφέρουν στην χώρα από τη ρωσική εισβολή, αλλά και για αγωνιστικούς λόγους.

Όχι τόσο σε συλλογικό επίπεδο, αλλά σε εθνικό. Το ίδιο κάνει και η Ντινάμο Κιέβου που επίσης θα δώσει φιλικά ματς, με το πρώτο στην Βαρσοβία κόντρα στην Λέγκια. Οι δύο σύλλογοι είχαν φυσικά κυρίως την ιδέα να δώσουν αυτά τα ματς για τους ευνόητους λόγους και για να συνδράμουν στην πατρίδα τους, με τις ευλογίες και της ουκρανικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας που θέλει να έχει σε καλή κατάσταση τους πολλούς διεθνείς Ουκρανούς παίκτες των δύο κλαμπ ενόψει Μουντιάλ.

Η Ουκρανία περιμένει τον Ιούνιο για να δώσει τον ημιτελικό αγώνα πρόκρισης εναντίον της Σκωτίας που έχει αναβληθεί, με το νικητή αυτού του αγώνα να αντιμετωπίζει την Ουαλία για μια θέση στο Μουντιάλ του Κατάρ. Και οι διεθνείς Ουκρανοί παίκτες των δύο μεγάλων συλλόγων της χώρας είναι καιρό σε αγωνιστική απραξία, άρα με αυτούς τους φιλικούς αγώνες - πέραν των άλλων πολύ πιο σοβαρών αναγκών - θα έχουν την ευκαιρία να βρεθούν σε καλή κατάσταση ενόψει των κρίσιμων αγώνων του καλοκαιριού.