UEFA: Ψηφίστηκε το νέο Financial Fair Play

Μπαίνει πλαφόν εξόδων σε ότι αφορά τους μισθούς, τις μεταγραφές και τις προμήθειες των ατζέντηδων που δεν θα μπορεί να ξεπερνά σε ετήσιο επίπεδο το 70% των εσόδων κάθε συλλόγου.

UEFA: Ψηφίστηκε το νέο Financial Fair Play

Στην επικύρωση της κατάργησης του Financial Fair Play, έτσι όπως αυτό ήταν γνωστό, προχώρησε η UEFA η οποία την ίδια στιγμή έκανε γνωστούς τους νέους κανονισμούς που θα αποτελέσουν ουσιαστικά αντικατάσταση του.

Η σημαντικότερη τροποποίηση αφορά το εξής: Μπαίνει πλαφόν εξόδων σε ότι αφορά τους μισθούς, τις μεταγραφές και τις προμήθειες των ατζέντηδων που δεν θα μπορεί να ξεπερνά σε ετήσιο επίπεδο το 70% των εσόδων κάθε συλλόγου.

Μάλιστα στο ποσό αυτό συμπεριλαμβάνει εκτός του ποσού που θα δώσει μια ομάδα για την μεταγραφή ενός παίκτη, αλλά και τους μισθούς, τους φόρους και το ποσό προμήθειας που θα λαμβάνει ο μάνατζερ από την μεταγραφή.

Επίσης, μεγάλωσε το όριο ζημίας από 30 εκατομμύρια σε 60 εκατομμύρια σε ορίζοντα τριετίας, ενώ έκανε και τροποποιήσεις στους κανόνες μείωσης του χρέους.

«Αυτές πρόκειται να μας βοηθήσουν να προστατεύσουμε το παιχνίδι και να το προετοιμάσουμε από οποιαδήποτε μελλοντικό σοκ που μπορεί να προκύψει», ανέφερε ο πρόεδρος της UEFA, Αλεξάντερ Τσεφέριν στη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής, η οποία ψήφισε τις σχετικές τροποποιήσεις.