Άουγκσμπουργκ-Μάιντζ 2-1: Χρυσή αλλαγή και βήμα σωτηρίας

Η Άουγκσμπουργκ νίκησε 2-1 την Μάιντζ με πολύτιμη συνδρομή του Ρούμπεν Βάργκας που σκόραρε μόλις μπήκε αλλαγή και έφερε την ομάδα του σε απόσταση ασφαλείας από την επικίνδυνη ζώνη στη Bundesliga. 

Άουγκσμπουργκ-Μάιντζ 2-1: Χρυσή αλλαγή και βήμα σωτηρίας

Σπουδαία νίκη στην προσπάθειά της για παραμονή στην Bundesliga πέτυχε η Άουγκσμπουργκ επί της Μάιντζ με 2-1, στο εξ' αναβολής παιχνίδι της 26ης αγωνιστικής. Με πρωταγωνιστή τον Ρούμπεν Βάργκας που αποδείχτηκε χρυσή αλλαγή. Η Μάιντζ έμεινε για ένατο παιχνίδι χωρίς νίκη και ο στόχος για την Ευρώπη απομακρύνθηκε ακόμη περισσότερο.

Η Άουγκσμπουργκ κέρδισε πέναλτι στο 11' με τον Νιντερλέχνερ και το αξιοποίησε ο αρχηγός της Τζέφρι Γκουβελέεφ για να κάνει το 1-0. Η ανωτερότητα των γηπεδούχων δεν μετουσιώθηκε σε δεύτερο τέρμα στο 34' καθώς το VAR ακύρωσε το γκολ που πέτυχε ο Χαν επειδή χρησιμοποίησε το χέρι του. Και κρατώντας την Μάιντζ μέσα στο παιχνίδι, παρά την αστοχία της στις τελικές προσπάθειες που επιχείρησε.

Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν δυνατά στην επανάληψη και βρήκαν το γκολ της ισοφάρισης με τον Βίντνερ στο 54' από ασίστ του Μποέτιους, όμως η Άουγκσμπουργκ πήρε ξανά το προβάδισμα στο 56' με τον Ρούμπεν Βάργκας αμέσως μόλις μπήκε στο γήπεδο ως αλλαγή! Ένα τέρμα που αποδείχτηκε καθοριστικό για τη νίκη, καθώς παρά τις προσπάθειες της Μάιντζ δεν άλλαξε τίποτα έως το τέλος.

Άουγκσμπουργκ: Γκίκιεβιτς, Γκάμι, Γκουβελέεφ, Όξφορντ, Ιάγκο, Καλιγκιούρι (88' Φράμπεργκερ), Μέιερ (55' Κρουέσο), Ντόρσχ, Πέντερσεν (55' Βάργκας), Νιντερλέχνερ (71' Πέπι), Χαν (88' Μόραβεκ)

Μάιντζ: Ζέντνερ, Μπελ, Χακ (78' Μπερέιρο), Νιαχάτε, Βίντνερ, Λι (52' Σταχ), Κορ (62' Στέγκερ), Μποέτιους, Κάρικολ, Μπούρκαρντ (78' Ίγκβαρτσεν), Ονισίβο

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ