Κύπελλο Κύπρου: Στα ημιτελικά η Ανόρθωση, 4 αποβολές ο ΑΠΟΕΛ (1-0)!

Η Ανόρθωση κέρδισε 1-0 τον ΑΠΟΕΛ σε ένα επεισοδιακό ματς στο «Αντώνης Παπαδόπουλος» και προκρίθηκε στα ημιτελικά του κυπριακού Κυπέλλου. Με... επτά παίκτες (!) τελείωσε το παιχνίδι η ομάδα της Λευκωσίας, που είδε 4 παίκτες της να αποβάλλονται! Αναλυτικά τα αποτελέσματα.

Κύπελλο Κύπρου: Στα ημιτελικά η Ανόρθωση, 4 αποβολές ο ΑΠΟΕΛ (1-0)!

Μία θέση στα ημιτελικά του κυπριακού Κυπέλλου εξασφάλισε η Ανόρθωση και διατήρησε ζωντανό το όνειρό της για την κατάκτηση του τίτλου στην διοργάνωση. Η «Κυρία» κέρδισε 1-0 τον ΑΠΟΕΛ στην επεισοδιακή ρεβάνς του «Αντώνης Παπαδόπουλος» και ανέτρεψε την ήττα με 2-1 από τον πρώτο αγώνα στο «ΓΣΠ», με αποτέλεσμα να εξασφαλίσει το «εισιτήριο» για την 4άδα του θεσμού.

Το παιχνίδι στιγματίστηκε από τις τέσσερις κόκκινες κάρτες που έδειξε ο διαιτητής Νεοκλέους, όλες σε παίκτες του ΑΠΟΕΛ, που άφησε τους φιλοξενούμενους με… επτά παίκτες στο 72’. Σε περίπτωση που η ομάδα της Λευκωσίας δεχόταν μία ακόμα, τότε το ματς θα διακοπτόταν, ωστόσο τελικά αυτό δεν έγινε.

Αναλυτικότερα, στο 7’ ο ρέφερι, αφού συμβουλεύτηκε το VAR, έδειξε απευθείας κόκκινη στον Νατέλ για φάουλ στον Αρτυματά, πριν αποβληθεί και ο Ντανίλο στο 36’ με δεύτερη κίτρινη. Στην επανάληψη ο ΑΠΟΕΛ έμεινε με 8 παίκτες, καθώς ο Βινίσιους είδε δεύτερη κίτρινη για φάουλ στον Χουσμπάουερ, για να έρθει τελικά και η τέταρτη αποβολή στο 72’ στον Σόουζα για αγκωνιά στον Νοβότνι.

Το γκολ που έκρινε τη συνάντηση στον επαναληπτικό στη Λάρνακα και χάρισε την πρόκριση στην Ανόρθωση πέτυχε ο Ουάρντα στο 43’ με κεφαλιά έπειτα από σέντρα του Αμπαρτζουμιάν.

Η πρώτη χρονικά ομάδα που εξασφάλισε την παρουσία της στα ημιτελικά ήταν ο Εθνικός. Η ομάδα της Άχνας διέλυσε 4-0 στη ρεβάνς την Ένωση Νέων Παραλιμνίου στο «Τάσος Μάρκου» και με συνολικό σκορ 5-0 πέρασε στην επόμενη φάση. Τα γκολ πέτυχαν οι Άδωνη (32’), Μάζουρεκ (49’), Ηλία (75’ με πέναλτι) και Κουμής (84’).

Το προφίλ των προημιτελικών
ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ (6/4)
Ένωση Νέων Παραλιμνίου - Εθνικός Άχνας (0-1) 0-4
(32’ Άδωνη, 49’ Μάζουρεκ, 75’ πέν. Ηλία, 84’ Κουμής)

Ανόρθωση – ΑΠΟΕΛ (1-2) 1-0

(43' Ουάρντα)

13/4: Ονήσιλος Σωτήρας – ΑΕΚ Λάρνακας (0-8)
13/4: Ομόνοια – ΑΕ Λεμεσού (1-1)

*Σε παρένθεση το σκορ του πρώτου αγώνα.