Αμπιντάλ: Έρευνα για εμπλοκή του σε παράνομη εμπορία οργάνων

Ισπανικό δημοσίευμα βάζει βόμβα στο θέμα της μεταμόσχευσης ήπατος του Ερίκ Αμπιντάλ αφού αποκαλύπτει πως δεν είχε καμία συγγένεια με τον δότη.

Αμπιντάλ: Έρευνα για εμπλοκή του σε παράνομη εμπορία οργάνων

Περίπλοκη αποδεικνύεται η δωρεά ήπατος στον Ερίκ Αμπιντάλ. Συγκεκριμένα σύμφωνα με δημοσίευμα της El Confidencial ο Σάντρο Ροσέλ και ο ατζέντης του Αμπιντάλ, ο Χουάνχο Καστίγιο ενδέχεται να εμπλέκονται σε υπόθεση εμπορίας ανθρωπίνων οργάνων.

Η ζωή του παλιού ποδοσφαιριστή της Μπαρτσελόνα κινδύνευε και η εμφάνιση ενός ξαδέλφου του ήταν καθοριστικής σημασίας. Τότε ο υποτιθέμενος ξάδελφος είχε συμφωνήσει να δωρίσει μέρος του συκωτιού για να δώσει τη ζωή του Ερίκ Αμπιντάλ.

Μετά από τοξικολογικές εξετάσεις που έχουν γίνει διαβεβαιώνεται ότι δεν υπάρχει καμία συγγενική σχέση μεταξύ του Αμπιντάλ και του ατόμου που εμφανίστηκε ως ξάδελφος του και είναι γνωστός ο ως Τζέραρντ Αρμάντ.

Σύμφωνα με το συγκεκριμένο δημοσίευμα αυτό είναι το συμπέρασμα που αποκαλύπτει η τοξικολογική εξέταση, αφού από αυτήν προκύπτει ότι δεν υπάρχει κανένα είδος συγγένειας μεταξύ των δύο ανδρών. Ήδη η έκθεση έχει διαβιβαστεί στα δικαστήρια της Βαρκελώνης που ήδη ερευνούν την υπόθεση και την πιθανή εμπλοκή του τότε προέδρου της Μπαρτσελόνα, Σάντρο Ροσέλ.

Τότε ο δότης και ο παραλήπτης είχαν διαρρεύσει πως συνδέονται από μία γιαγιά στην οικογένεια, αλλά από τις εξετάσεις δεν έχει φανεί κάτι τέτοιο. Εάν αποδειχτεί ότι η μεταμόσχευση ήπατος έγινε με παράνομο τρόπο τότε τόσο ο Αμπιντάλ όσο και ο δότης απειλούνται με βαρύτατες κυρώσεις από το νόμο.