Ligue 1: «Καρέ»… σεντονιού η Μαρσέιγ, πριν τον ΠΑΟΚ

Η Μαρσέιγ διέλυσε την Σεντ Ετιέν με 4-2 και έμεινε μόνη στη δεύτερη θέση του βαθμολογικού πίνακα του Σαμπιονά (που οδηγεί στους ομίλους του Champions League), πριν τον αγώνα της με τον ΠΑΟΚ την Πέμπτη (7/4) στο Conference League.Τα αποτελέσματα της 30ης αγωνιστικής και η βαθμολογία.

Ligue 1: «Καρέ»… σεντονιού η Μαρσέιγ, πριν τον ΠΑΟΚ

Ένα υπερπολύτιμο τρίποντο πανηγύρισε η Μαρσέιγ, στη μάχη που δίνει για την κατάκτηση της δεύτερης θέσης στον βαθμολογικό πίνακα του Σαμπιονά, που οδηγεί στους ομίλους του Champions League της επόμενης αγωνιστικής περιόδου. Ο σύλλογος της Μασσαλίας διέλυσε εκτός έδρας τη Σεντ Ετιέν με 4-2 για την 30η αγωνιστική, σε ένα ματς που αρχικά ήταν προγραμματισμένο να διεξαχθεί το Σάββατο (2/4) αλλά δεν έγινε λόγω κακών καιρικών συνθηκών, με αποτέλεσμα να μετατεθεί για σήμερα (3/4).

Με το τρίποντο αυτό η Μαρσέιγ έμεινε μόνη στη δεύτερη θέση της κατάταξης και άφησε πίσω της στην τρίτη τη Ρεν με τρεις πόντους λιγότερους,ενώ αναπτέρωσε και το ηθικό της ενόψει του αγώνα της με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ την προσεχή Πέμπτη (7/4) στα προημιτελικά του Conference League.

Όσο για τη Σεντ Ετιέν; Με την ήττα αυτή... κόλλησε στις τελευταίες θέσεις και συνεχίζει να κινδυνεύει με υποβιβασμό. Οι «στεφανουά» μάλιστα προηγήθηκαν στο παιχνίδι μόλις στο 9’ με τον Μπουανγκά, αλλά στη συνέχεια η Μαρσέιγ έφερε «τούμπα» το ματς και εξασφάλισε την τρίτη σερί της νίκη στην κατηγορία.

Πέραν αυτών, νίκη με ανατροπή πανηγύρισε και η Μονακό επικρατώντας 2-1 εκτός έδρας της Μετς, που της επέτρεψε να πλησιάσει τις ευρωπαϊκές θέσεις στη Ligue 1, ενώ στο ευρωπαϊκό «κόλπο» παραμένει και η Ναντ που επιβλήθηκε 3-2 της Κλερμόν σε ένα εξαιρετικό σε εξέλιξη ματς.

Μετς και Κλερμόν από την άλλη, συνεχίζουν τον αγωνιστικό τους κατήφορο, που τις βάζει σε μεγάλες περιπέτειες στη μάχη που δίνουν για σωτηρία, αφού παραμένουν στις τελευταίες θέσεις.

Τέλος, η Μπρεστ επιβλήθηκε 2-1 της Μονπελιέ, η οποία βλέπει το ευρωπαϊκό «τρένο» να απομακρύνεται, ενώ η Τρουά με γκολ του Ριπάρ στο 93’ επιβλήθηκε 1-0 της Ρεμς και απομακρύνθηκε από τη ζώνη του υποβιβασμού.

Το προφίλ της 30ης αγωνιστικής
ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ (2/4)
Νις – Ρεν 1-1
(67’ Ντελόρ – 78’ Τεριέ)

Λιλ – Μπορντό 0-0

ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ (3/4)
Στρασβούργο – Λανς 1-0
(61' Αζορκέ)

Σεντ Ετιέν – Μαρσέιγ 2-4
(9’ Μπουανγκά, 86’ Ντουάθ – 45’ πέν. Παγέ, 60’ αυτ. Κολοτζιετζάκ, 68’ Ντιένγκ, 73’ Αρίτ)

Κλερμόν – Ναντ 2-3
(58’ Καουί, 64’ Σαμέντ – 43’ πεν. Μπλας, 62’ Τσιριβέγια, 67’ Κολό Μουανί)

Μετς – Μονακό 1-2
(62’ Αμαντού – 46’ Μπεν Γεντέρ, 72’ Μποαντού)

Μονπελιέ – Μπρεστ 1-2
(94’ πέν. Σαβανιέ - 69’ Σατριάνο, 80’ Ονορά)

Τρουά – Ρεμς 1-0
(93’ Ριπάρ)

18.05: Λιόν – Ανζέ
21.45: Παρί Σεν Ζερμέν – Λοριάν

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ