Μάντσεστερ Σίτι: Ο Μαχρέζ «σπάει τα κοντέρ»

Ο Ριγιάντ Μαχρέζ είναι ένας από τους πρωταγωνιστές της εξαιρετικής πορείας της Μάντσεστερ Σίτι καθώς διανύει την καλύτερη χρονιά του μετά από την «πρωταθληματική» σεζόν με την Λέστερ.

Μάντσεστερ Σίτι: Ο Μαχρέζ «σπάει τα κοντέρ»

Ο Ριγιάντ Μαχρέζ μετά τον αποκλεισμό της Αλγερίας από το Παγκόσμιο Κύπελλο στρέφει το βλέμμα του στις υποχρεώσεις του με την Μάντσεστερ Σίτι με την οποία κυνηγά το τρέμπλ.

Ο Αλγερινός εξτρέμ διανύει μια εξαιρετική σεζόν, ίσως την καλύτερη μετά το 2015/16 όταν και στέφθηκε πρωταθλητής Αγγλίας με την Λέστερ.

Ο 31χρονος κυνηγός είναι ο πρώτος σκόρερ των «πολιτών» σε όλες τις διοργανώσεις έχοντας πετύχει 22 τέρματα. Παράλληλα, με τις επτά ασίστ τις οποίες έχει μοιράσει, έχει άμεση συμμετοχή σε 29 γκολ σε 36 συμμετοχές συνολικά.

Αυτή είναι και η κορυφαία επίδοση για τον Μαχρέζ σε μία σεζόν, την οποία είχε πετύχει ξανά το 2015/16 με 18 γκολ και 11 ασίστ.

Μάλιστα, έχει 10 συμμετοχές σε γκολ περισσότερες από τους επόμενους στην λίστα για τους πρωταθλητές Αγγλίας, οι οποίοι είναι οι Ντε Μπρόινε και Φόντεν (19 έκαστος).

Από τους παίκτες της Premier League, μόνο ο… υπερφυσικός Μο Σαλάχ έχει συμμετοχή σε περισσότερα τέρματα σε όλες τις διοργανώσεις.

Μπορεί επτά από τα γκολ του Αλγερινού να έχουν έρθει από την «άσπρη βούλα», όμως με 100% ευστοχία, η Μάντσεστερ Σίτι βρήκε στο πρόσωπό του έναν αξιόπιστο εκτελεστή, κάτι που δεν είχε πάντα στην εποχή του Πεπ Γκουαρντιόλα.

Ο Μαχρέζ την σεζόν 2015/16 είχε άμεση συμμετοχή σε 29 γκολ σε 39 συμμετοχές ενώ φέτος το έχει πετύχει σε 36 και ως εκ τούτου έχει μπροστά του τουλάχιστον 12 ματς προκειμένου να σημειώσει νέα κορυφαία επίδοση καριέρας.

Την ίδια ώρα, και τα ειδικότερα στατιστικά του 31χρονου είναι εντυπωσιακά. Αθροιστικά, έχει 0.91 expected Goals και expected Assists ανά 90 λεπτά στην Premier League. Κάτι που σημαίνει πως σε κάθε παιγνίδι περιμένουμε είτε να σκοράρει είτε να δημιουργήσει ένα γκολ.

Ξανά, μόνο ο Σαλάχ έχει καλύτερη επίδοση με 1.04 expected Goals και expected Assists ανά παιγνίδι.