Ρωσία: Θέλει να διοργανώσει το Euro 2028 ή 2032

Η Ρωσία έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον για να αναλάβει τη διοργάνωση είτε του Euro 2028 είτε αυτού που θα διεξαχθεί το 2032.

Ρωσία: Θέλει να διοργανώσει το Euro 2028 ή 2032

Στις ρωσικές ομάδες και την εθνική της χώρας μπορεί να έχουν επιβληθεί αυστηρές κυρώσεις και να έχουν αποκλειστεί από τις διεθνείς διοργανώσεις, αλλά οι αρχές του ποδοσφαίρου θέλουν να διοργανώσουν το Euro 2028 ή το 2023.

Ο Αλεξέι Σορόκιν που ήταν διευθύνων σύμβουλος του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2018 και πρώην μέλος του διοικητικού συμβουλίου της FIFA τόνισε πως η χώρα του έχει τα πάντα για να φιλοξενήσει ένα τουρνουά. Επιπλέον επισήμανε πως κανείς δεν μπορεί να απαγορεύσει στη Ρωσία να υποβάλει φάκελο για την διεξαγωγή μελλοντικών διοργανώσεων.

«Η Ρωσία θα είναι σε θέση να διοργανώσει τουρνουά παγκόσμιας κλάσης και είναι τεχνικά σε θέση να το κάνει αυτή τη στιγμή. Έχουμε ό,τι χρειάζεται, έχουμε εμπειρία, έχουμε αθλητικές υποδομές, έχουμε το πάθος μας για τον αθλητισμό, ιδιαίτερα το ποδόσφαιρο. Αυτό πιστεύω ότι έχουμε πολλούς υποστηρικτές του ποδοσφαίρου στη χώρα μας», τόνισε σήμερα (31/3) ο Σορόκιν.

Η διαδικασία υποβολής προτάσεων τόσο για το Euro 2028 όσο και γι' αυτό του 2032 έχει ανοίξει και προς το παρόν δεν έχει δηλώσει συμμετοχή η Ρωσία. Ενδιαφέρον έχουν εκδηλώσει το Ηνωμένο Βασίλειο και η Ιρλανδία για τη διοργάνωση του 2028, ενώ το ίδιο ισχύει και για την Τουρκία. Ιταλία, Τουρκία και Ρωσία έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για τη διοργάνωση του 2032.

Επίσης ο Σορόκιν είπε στους δημοσιογράφους: «Απομένει πολύς χρόνος μέχρι το 2032. Υπάρχει ακόμη χρόνος για να επιλέξουμε σε ποια χρονιά θα επικεντρωθούμε. Μετά θα έχουμε περισσότερη σαφήνεια σχετικά με το ποιος εστιάζει περισσότερο σε ποιο έτος».