Κελαϊφί: «Μαλώνουμε για την European Super League και ο κόσμος πεθαίνει στην Ουκρανία»

Ο πρόεδρος της Παρί Σεν Ζερμέν, Νάσερ Αλ Κελαϊφί, αναφέρθηκε στην υπόθεση της European Super League και την άρνησή του να συμμετάσχει σ’ αυτήν, όπως επίσης και τις συζητήσεις του με τον ομόλογό του στη Ρεάλ, Φλορεντίνο Πέρεθ.

Κελαϊφί: «Μαλώνουμε για την European Super League και ο κόσμος πεθαίνει στην Ουκρανία»

Συνέντευξη στο βρετανικό δίκτυο «BBC» παραχώρησε ο πρόεδρος της Παρί Σεν Ζερμέν Νάσερ Αλ Κελαϊφί και αναφέρθηκε τόσο στην άρνησή του να συμμετάσχει στην European Super League, όπως επίσης και στις πρόσφατες συζητήσεις που είχε για το σχετικό θέμα με τον ομόλογό του στη Ρεάλ Μαδρίτης, Φλορεντίνο Πέρεθ.

«Με την ESL ή χωρίς αυτή - μισώ να λέω Super League - μιλάμε για τρεις ομάδες. Ξέρουν ότι δεν μπορεί να συμβεί. Ο κόσμος πεθαίνει στην Ουκρανία δεν έχει κάπου να κοιμηθεί και εμείς μαλώνουμε για τη Super League; Το πρόβλημα με τις ομάδες της ESL είναι ότι δεν έχουν σταθερότητα. Δεν έχουν ένα μακροπρόθεσμο οικονομικό πλάνο. Μιλάνε για τα νομικά τους συμβόλαια. Αυτό που ξεχνούν είναι πως το ποδόσφαιρο είναι μία κοινωνική σύμβαση», σημείωσε σχετικά ο ισχυρός άντρας των Παριζιάνων και πρόσθεσε:

«Θα μπορούσα να είχα δεχτεί την επιταγή των 400 εκατομμυρίων. Με κάλεσαν. Στη συνέχεια, όταν είπα όχι, είπαν ότι δεν με είχαν καλέσει. Αν είχα σκεφτεί τον εαυτό μου, θα μπορούσα να το είχα κάνει. Ειδικά κατά τη διάρκεια της πανδημίας Covid-19. Τι γίνεται όμως με όλο το σύστημα και τους φιλάθλους και τις αξίες που εκπροσωπείς;».

Όσον αφορά τις συζητήσεις του με τον Πέρεθ, σημείωσε:

«Ο Φλορεντίνο Πέρεθ μου μίλησε στον αγώνα του Champions League και μου είπε: “Πρέπει να φτάσουμε σε ένα σημείο όπου μπορούμε να μιλήσουμε μαζί σου”. Ήμουν πολύ σκληρός μαζί του. Του είπα ότι χαιρόμουν να μιλήσω, αλλά αν ήταν να γίνονται πράγματα πίσω από την πλάτη μου, δεν με ενδιαφέρει».